RUKOMET

Romantičari srušili jednu od najboljih ekipa

Domaćini slavili u uzbudvljivoj utakmici. maglaj.net

Piše: N. Br.

14.12.2019

U maglajskoj sportskoj dvorani, koja je srušila sve rekorde posjećenosti, pred oko 1.100 gledalaca, maglajski rukometaši u pravoj muškoj utakmici savladali su ekipu Gračanice 29:28. 

Nakon početnog vođstva gostiju , Maglajlije, kojima su tokom cijelog susreta navijači bili dodatni vjetar u leđa, stižu prednost i do kraja prvog dijela igralo se gol za gol. Domaći na odmor odlaze kod rezultata 14:12.

Čvrsto se igralo i u nastavku susreta, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi pet minuta prije kraja Romantičari ponovno imali prednost 27:25. Ali, ni gosti se nisu predavali i poravnavaju na 27:27 tri minute prije kraja susreta. 




Slavlje domaćina nakon pobjede. maglaj.net

Ipak, fantastični Čičkušić ponovno dovodi domaće u vođstvo, uspješan je bio i Hasić a 30 sekundi prije kraja meča, Mutapčić brani udarac gostiju za veliko slavlje igrača i navijača. Susret u Maglaju pratilo je i više od stotinu navijača Gračanice, koji su zajedno sa domaćim stvorili odličnu atmosferu u dvorani. Kod domaćih najefikasniji je bio Čičkušić sa 18 golova, a kod gostiju se Mehmedović sedam puta upisao u listu strijelaca.

- Čestitam navijačima obje ekipe na odličnoj atmosferi. Mogu reći da je pobjeda Maglaja apsolutno zaslužena, oni su je više željeli u ovom trenutku - rekao je nakon susreta trener Gračanlija Damir Doborac.

Domaći ni u ovom susreti nisu nastupili kompletni. Damir Kadrić je povrijeđen već duže vrijeme, Edo Mehinagić još nije dobio 'zeleno svjetlo' za povratak u ekipu, a Selvedin Omahić je tokom susreta rano dobio crveni karton zbog tri isključenja.

- Čestitam svojim momcima, bila je to timska igra za veliku pobjedu. Bili smo borbeni na terenu, publika nas je nosila cijelo vrijeme postigli smo zasluženu pobjedu i tri važna boda - izjavio je trener domaćih Ermin Bajrić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.