RUKOMET

Hrvatska protiv BiH: Kreće brat na brata

Samo da ne bude povreda

Braća Karačić: Jedan protiv drugog. Facebook

Avaz.ba

4.1.2020

Danas će na Croatia Cupu u Poreču igrati rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Rezultatski, ne toliko važan meč, ali pred Evropsko prvenstvo selektorima bi trebao donijeti puno jasniju sliku o mogućnostima selekcija.

Ovaj susret obilježit će i međusobni ogled dva brata. Ivan Karačić nosi dres reprezentacije BiH, dok je njegov brat Igor jako bitna karika reprezentacije Hrvatske. Nije prvi put da igraju jedan protiv drugog, jer se to desilo na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a i ovog puta bit će jako zanimljivo u njihovoj porodičnoj kući u Mostaru.


Braća Karačić: Jedan protiv drugog. Društvene mreže

- Suprugu je uvijek strah povreda. Ona moli Boga da obojica s terena izađu zdravi i da ne idu baš puno jedan na drugog na parketu. Ja se isto molim da ne bude povreda, ali ipak sam malo više za "muški fajt" – rekao je za „24sata“ otac rukometaša Ante Karačić.

Kako je rekao Igor Karačić, braća se nisu vidjela u Poreču, a za Božić su uspjeli biti zajedno s roditeljima na porodičnom ručku. Ako pitate oca Antu, nećete dobiti odgovor za koga će navijati.

- Nije lako reći za koga navijati kad igraju jedan protiv drugog, tako da ću izbjeći taj odgovor - kroz osmijeh je rekao Ante i dodao da će on i supruga ipak ići na Evropsko prvenstvo.

- Igor nas je zvao, osigurat će nam smještaj i ulaznice u Grazu i Beču. Idemo u Austriju 9. januara. Zvao nas je i Ivan, ali BiH svoju grupu igra u Norveškoj. To je ipak puno dalje, pa smo se odlučili biti u Austriji uz Igora, bliže nam je – rekao je Ante Karačić.

Utakmica se igra danas u 16:50 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.