BIH DEBITIRA

Spektakl u novom ruhu: Sve što trebate znati o rukometnom Euru

Donosimo vam važne informacije prije početka turnira

Nastup na Euru. Arhiv

Piše: J.A. / Avaz Sport

9.1.2020

Rukometni spektakl počinje danas. U Austriji, Norveškoj i Švedskoj bit će odigrano Evropsko prvenstvo za najbolje na Starom kontinentu, a premijerni nastup upisat će i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Na prvenstvu koje je prošireno na 24 reprezentacije i koje se prvi put održava u tri zemlje, Španija brani titulu osvojenu prije dvije godine u Hrvatskoj. 

Naša reprezentacija smještena je u grupu D, zajedno s Norveškom, Francuskom i Portugalom. Sve utakmice naše grupe igraju se u norveškom Trondhejmu. 

Reprezentacije na turniru su raspoređene u šest grupa po četiri selekcije. Grupna faza takmičenja igra se od 9. do 15. januara, a u drugu grupnu fazu prolaze po dvije ekipe iz svake grupe. 

U drugoj fazi koja se igra od 16. do 22. januara u Beču i Malmeu formiraju se dvije grupe sa po šest ekipa, a po dvije najbolje ekipe plasirat će se u polufinale.

Završnica se igra u Štokholmu. Polufinala se igraju 24. januara, susreti za treće i peto (trećeplasirane ekipe iz druge grupne faze će igrati za peto mjesto) igraju se 25. januara, a finale je 26. januara.

Evropsko prvenstvo u rukometu 2020.. EHF

Dobra vijest za sve navijače "Zmajeva" jeste da je osiguran direktan televizijski prijenos svih utakmica izabranika Bilala Šumana na kanalu javnog servisa - BHT1.

Prvi meč naši rukometaši će odigrati protiv Norvežana u petak, 10. januara, u 20:30 sati.

Sljedeći susret će "Zmajevi" igrati protiv Portugala dva dana kasnije, u nedjelju, u 16 sati, a zatim u utorak, 14. januara, izlaze na megdan Francuskoj u 18:15 sati.

Osim mečeva reprezentacije BiH, BHT1 će prenositi i neke od najzanimljivijih okršaja u ostalim grupama. Prijenosi će biti realizirani i na BH radiju 1.  

Kompletan raspored Evropskog prvenstva možete pogledati na ovom linku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.