SKIKOVI U VODU

Sve spremno za "6. Bentbaša Cliff Diving 2020"

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači, rekao je Bajrić

Epidemiološke mjere će se aposlutno poštovati na Bentbaši. Arhiva

Piše: Avaz.ba

10.8.2020

U organizaciji " SporTur" iz Sarajeva, na sarajevskoj Bentbaši će po šesti put biti odžano takmičenje u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving 2020". Ovaj sportsko-turistički događaj, koji je postao prepoznatljiv brend Grada Sarajeva održat će se 22. avgusta s početkom u 14 sati.  

- Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači. Tako će ljubitelji ovog ekstremnog sporta u BiH dobiti priliku da ponovo gledaju atraktivne skokove na Bentbaši. U odnosu na prethodne manifestacije, ove godine uslijed situacije koju je prouzrokovao COVID-19, ograničen je broj ljudi koji će pratiti skokove. Epidemiološke mjere ćemo aposlutno poštovati, jer smo svjesni globalnog problema i ne želimo na bilo koji način doprinijeti pogoršanju situacije. Sport i zdrav način življenja se moraju promovisati, a ovo je manifestacija kojoj je jedan od ciljeva upravo ta promocija - poručuje organizator Dino Bajrić. 

Pokrovitelji manifestacije su : Općina Stari Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, BH Telecom, Sara, Tuborg, Aperol Spritz, Mondoco travel i Elit nutrition


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.