SVJETSKI KUP

Težak pad austrijske skijašice obilježio prvi spust sezone u Val d'Izeru

Probila ogradu pri brzini od 115 km/h

Šmidhofer: U ciljnu arenu dovezena je na spasilačkim saonicama. AGENCIJE

A. V.

18.12.2020

Švicarka Korin Suter (Corrine) pobjednica je prvog spusta sezone Svjetskog kupa skijašica koji je održan u Val d'Izeru.

Nažalost, spust je obilježio težak pad austrijske skijašice Nikol Šmidhofer (Nicole Schmidhofer) koja je probila zaštitne ograde i u ciljnu arenu dovezena je na spasilačkim saonicama.

Svjetska prvakinja u superveleslalomu iz Sent Morica (2017) probila je ogradu pri brzini od 115 km/h. Njezino zdravstveno stanje još nije poznato, no austrijska radiotelevizija je izvjestila da je bila pri svijesti, prenosi Hina.

Talijanka Federika Brinjone (Federica Brignone) također, je pala na istom mjestu, ali uspjela je sama ustati i stići do cilja. Na istom mjestu pale su i Švicarka Žoana Halen (Joane Hahlen) i Amerikanka Alis Mekkenis (Alice McKennis), srećom bez težih posljedica.

Suter je slavila s rezultatom 1:44.62 izborivši treću pobjedu u karijeri nakon što je početkom ove godine osvojila spust u Altenmarkt-Zaukensiju i Super-G u Garmiš-Partenkirhenu.

Druga je bila Talijanka Sofija Gogija (Sofia Goggia) sa 11 stotinki sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Brizi Džonson (Breezy Johnson +0.20).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Slovakinja Petra Vlhova sa 425 bodova, druga je Amerikanka Mikaela Šifrin (Shiffrin) sa 275 bodova, a treća je Talijanka Marta Basino (Bassino) sa 273 boda.

U poretku spusta vodi Suter sa 100 bodova ispred Gogije (80) i Džonson (60).

U subotu slijedi još jedan spust u Val d'Isereu, a u nedjelju superveleslalom. Muškarci su u Val Gardeni, gdje je danas superveleslalom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.