RUKOMET

Velika nada bh. rukometa briljira na golu Šamberija: Osam odbrana Hodžića

Odlična partija mladog golmana

Hodžić: Odlično brani sedmerce. Twitter

E. Ćosić

24.5.2021

Rukometaši Šamberija su u 27. kolu francuskog prvenstva na teškom gostovanju kod Sent Rafaela izvukli bod (27:27), a odličnu partiju na golu Šamberija pružio je mladi bosanskohercegovački golman Harun Hodžić.

Hodžić je dobio priliku nakon što prvog golmana ekipe i reprezentativca Austrije Nikolu Portnera nije išlo, a potez trenera da pruži priliku bh. golmanu bio je dobar potez. Bosanskohercegovački golman je meč završio sa osam odbrana, od čega jedan sedmerac i uz visok procenat zaustavljenih šuteva (40%, 8/20). U napadu su se istakli Bendžamin Rišert (Benjamin Richert) sa pet pogodaka i Gerdas Babarskas sa četiri. Na drugoj strani najefikasniji bili su Vadim Gajdučenko (Gayduchenko) sa pet golova, jedan manje dodao je Ksavijer Baraše (Xavier Barachet).

Inače, Hodžić je dijete "Čelik Juniora", a dobrim partijama privukao je pažnju francuskog velikana. Bivši selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman stavljao je Hodžića na prošireni spisak, a isto je nastavio i Šumanov nasljednik Ivica Obrvan.



(Na 3:10 Hodžić brani sedmerac)



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.