RUKOMET

Sloboda i Vogošća danas za trofej Kupa

Utakmica se igra u tuzlanskom Mejdanu

Sloboda i Vogošća za drugi trofej Kupa. ARHIV

E. Ćosić

30.5.2021

Danas je na rasporedu finale Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše, a sastaju se Sloboda i Vogošća. Finalna utakmica, kao i završni turnir igraju se u tuzlanskom Mejdanu. Podsjećamo, Vogošća je do finala došla preko Gračanice pobjedivši rezultatom 26:25 (13:10), dok je Sloboda bila bolja od novog prvaka sa 29:25 (15:14) i tako dobila priliku da brani trofej Kupa iz prošle sezone. 

Vogošću je do pobjede protiv Gračanice predvodio sjajni golman Damir Efendić, koji je imao nekoliko odličnih intervencija u trenucima kada se lomio rezultat. Kada je riječ o ofanzivnom djelu, među izabranicima trenera Adema Bašića istakli su se Ivan Benić sa šest pogodaka, dok su po četiri dodali Šerif Baraković i Adnan Isaković. Na drugoj strani kod ekipe Gračanice najraspoloženiji bio je Omer Mehmedović sa sedam pogodaka, pet puta je pogodio Boris Bosić.


Kada je riječ, o drugom polufinalu, Sloboda je slavila na krilima fenomenalnog Edina Klisa koji je meč završio sa 13 golova. Alen Ovčina je postigao šest golova, Emir Suhonjić je dodao jedan manje. Kod ekipe Izviđača najefikasniji bio je Milan Vukšić sa pet pogodaka, dok su se Mladen Bošković i Domagoj Alilović po četiri puta upisali u listu strijelaca.

Što se tiče finalista, Sloboda i Vogošća u svojim vitrinama imaju po jedna trofej Kupa, Tuzlaci su prošle sezone preko Izviđača (29:28) došli do svog naslova, a zanimljivo da je i Vogošća takmičenje osvojila pobjedivši Izviđač. Bilo je to 2016. godine kada su popularni Vogeri slavili sa 31:30. 

Današnji finalni duel zakazan je za 16 sati i 30 minuta sa direktnim prijenosom na kanalu BHRT1. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.