DIZANJE TEGOVA

Sejfo Šehović dobio poziv za „Mr. Olympiju“

To je nešto o čemu se može samo sanjati, rekao je Šehović

Sejfo Šehović. Arhiva

Piše: Er. B.

14.7.2021

Sejfo Šejović, bh takmičar u sportovima snage, dobio je zvanični poziv na prestižno takmičenje „Mr. Olympiju u powerliftingu“. Tako je još jednom ispisao historiju ovog sporta... Nakon brojnih međunarodnih zlatnih medalja, pehara i oborenih rekorda, postao je prvi takmičar iz BiH koji je dobio poziv da učestvuje na ovom najprestižnijem takmičenju.

- Dobio sam poziv koji niko kod nas do sada nije dobio. Za „Mr. Olympiju“ je limitiran broj takmičara iz cijelog svijeta. Na osnovu mog rezultata na „Arnold Classicu“ ušao sam u to najveće takmičenje. To je nešto o čemu se može samo sanjati. Toliko sam ponosan na ovaj poziv i našu BiH, rekao je Šehović.

Šehović je na „Arnold Classicu“ sa svojih 71 kilograma podigao 270 kilograma u disciplini „deadlift“ i tako oborio rekord i osvojio zlatnu medalju.

- Ponosan sam što će se naša zastava vijoriti i na Floridi početkom oktobra kada počne takmičenje (8. oktobar - op.a.). Opet ću časno predstavljati našu državu. Čim sam tu, to je odmah jedna pobjeda... Tu će biti i takmičari od 18 godina, u više kategorija i disciplina, dodao je Šehović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.