OLIMPIJSKE IGRE 2020

MOK: Nema zagrljaja nakon osvajanja medalja, bez maske samo 30 sekundi

Postoje stvari koje smo, nažalost, morali da pooštrimo, rekao je portparol MOK Mark Adams

Nacionalni olimpijski komiteti dobili su nove instrukcije. Patrick Smith / Staff

G. Š. / SK

25.7.2021

Međunarodni olimpijski komitet zatražio je od olimpijaca da se ne grle tokom ceremonija dodjele medalja. Apelovali su i na to da na podijumu mogu da skinu masku samo na 30 sekundi.

MOK je ažurirao ranije usvojene protokole i pravila

- Postoje stvari koje smo, nažalost, morali da pooštrimo, rekao je portparol MOK Mark Adams.

MOK je tako praktično ažurirao ranije usvojene protokole i pravila ponašanja na Igrama, koje su odložene za godinu zbog pandemije koronavirusa.

Nacionalni olimpijski komiteti dobili su te nove instrukcije, u kojima je naglašeno da maske na podijumu mogu da se skinu samo na 30 sekundi, zbog potreba fotografisanja. 

Mark Adams rekao je na dnevnom brifingu da se ne preporučuju zagrljaji tokom slavlja poslije osvojenih medalja.

- Ne, nema opuštanja - rekao je Adams na pitanje o tome da li je došlo do promjene tog pravila i da li je sada grljenje dozvoljeno.

- Zahtjevamo i molimo sve da poštuju pravila, bez obzira na to u kakvom ste odnosu sa takmičarem koji je osvojio medalju. To nije neophodno. Važno je za sve da budemo oprezni, kako za sport, tako i za sve koji su na Igrama, ali i za naše prijatelje iz Japana koji su nas primili u svoju zemlju u teškim okolnostima, naglasio je Adams.

Vanredno stanje

I dalje je javnost u Japanu većinski neprijateljski nastrojena prema održavanju Igara, s obzirom na to da je u Tokiju uvedeno vanredno stanje nekoliko sedmica prije otvaranja Olimpijskih igara.

Igre su na programu do 8. avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.