KRIVO SHVAĆEN

Nurmagomedov: Dobio sam žestoke kritike, izvinite ako sam vas uvrijedio

- Njihov narod pati već jako dugo. Ono što se sad događa tamo neki nisu doživjeli za cijelog života, rekao je slavni borac

Proslavljeni borac priznao da je pogriješio. AFP

M. K.

24.8.2021

Proslavljeni UFC borac Habib Nurmagomedov (Khabib) tokom jedne press konferencije, na kojoj je tema bio novi angažman Habiba u svijetu promotora, ušao u raspravu s ruskim novinarom nakon što mu je ovaj postavio pitanje šta misli o stanju u Afganistanu.

Želio bih da pričamo o poslu koji je sklopljen. Ne želim razgovarati o nečemu što se događa hiljadama kilometara od nas, poručio je tada Habib ruskom novinaru, i to nakon što ga je pitao "da li on ima neke veze sa Afganistanom", na šta je Rus negacijski.

Ipak, Habib se ponovo javio i rekao da mu je žao što je tako reagovao objasnivši sve sljedećim riječima:

-  Dobio sam žestoke reakcije svojih afganistanskih navijača. Imam snažnu vezu s afganistanskim narodom. Od 2012. treniram u Fremontu kraj San Hosea (Jose), gradu s najbrojnijom afganistanskom zajednicom izvan Afganistana. Imam dosta bliskih prijatelja iz Afganistana. Mislim da nisam bio dovoljno jasan u odgovoru na ono pitanje. Krivo sam shvaćen jer samo nisam htio komentirati političku situaciju, rekao je Nurmagomedov, te dodao:

- Nadam se da će mi oprostiti ako sam ih uvrijedio. Ne sramim se izviniti se jer svi griješimo. Njihov narod pati već jako dugo. Ono što se sad događa tamo neki nisu doživjeli za cijelog života, zaključio je ovaj poznati UFC borac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.