RUKOMET

Hodžić uspješniji od Melića: Šamberi izborio četvrtfinale francuskog Kupa

Talentovani bh. čuvar mreže zabilježio osam odbrana

Hodžić: Velika nada bh. rukometa. INSTAGRAM

Piše: E. Ćosić

5.10.2021

Rukometaši Šamberija izborili su plasman u četvrtfinale francuskog Kupa, pošto su večeras u osmini finala savladali Sent Rafael rezultatom 28:26, a jedan od junaka trijumfa bio je bh. golman Harun Hodžić.

Talentovani mladi čuvar mreže Harun Hodžić je zabilježio osam intervencija uz procenat odbrane od 29 posto. U ofanzivnom dijelu igre kod pobjedničkog tima istakli su se Bendžamin Rišert (Benjamin Richert) sa osam golova, dok je jedan manje dodao Aleksandre Trita (Alexandre Tritta). 

Na drugoj strani najefikasniji je bio Fahrudin Melić, bivši rukometaš sarajevske Bosne i banjalučkog Borca, koji je postigao šest golova bez promašenog šuta. Prekaljeno desno krilo je tri sezone provelo i u Šamberiju (2016/17 - 2019/20), a ranije je igrao još i za PSG.

Što se Hodžića tiče, on je dijete "Čelik Juniora", a dobrim partijama privukao je pažnju francuskog velikana koji ga je doveo u svoje redove. Bivši selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman stavljao je Hodžića na prošireni spisak, a isto je nastavio i Šumanov nasljednik Ivica Obrvan.

Pored Šamberija, plasman u četvrtfinale izborile su ekipe PAUK-a i Nanta, koje su pobijedile Limož odnosno Istres. Sutra se igraju još tri utakmice: Cezon - Tuluz, Dunkero - Nim i Kreteil - Šartr, dok su PSG i Monpelje direktno izborili mjesto među osam najboljih u Kupu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.