ŽESTOKE REAKCIJE

Britanci kritikovali Đokovićev dolazak u Australiju

Đoković je dobio medicinsko izuzeće za učešće na Australijan open

Đoković: Dobio medicinsko izuzeće. Twitter

I. Ćosić

4.1.2022

Dugo vremena se govorilo o tome da li će prvi reket svijeta Novak Đoković igrati na prvom Gren slem turniru u sezoni zbog strogih pravila koja vladaju u Australiji zbog koronavirusa. 

Novak je bio poprilično tajnovit po pitanju nastupa na Australijan openu sve do danas, nakon što je postavio objavu da ćemo ga i ove godine gledati u Melburnu. 

Đoković je dobio medicinsko izuzeće za nastup u Australiji, što je posebno naljutilo Britance.


Daily Mail nazvao Đokovića "antivakserom"

Daily Mail je tu vijest popratio nazvavši Đokovića u svojoj objavi "antivakserom", a teniski novinar Ben Rothenberg u pitanje je doveo legitimnost njegova izuzeća od vakcinacije.

- Šta je to po australskim vlastima "validno medicinsko izuzeće", koje zdrav sportaš, najbolji na svijetu, ima?", zapitao se javno Rotenberg i dodao da će svaki takav igrač morati proći dva međusobno odvojena procesa provjere svog zdravstvenog stanja.


Nezadovoljni i teniseri

Pojedini igrači su također istakli nezadovoljstvom odlukom za najboljeg tenisera svijeta, između ostalog Džejmi Mari (Jamie Murray). Nekad najbolji teniser svijeta u parovima dodao da on ne bi dobio izuzeće.

Stigla je i reakcija australskog tenisera.

- Meni je jako zanimljivo, samo ću to reći. Čuo sam da je bilo još izuzeća, samo se nadam da ispunjavaju kriterije, rekao je Aleks di Minaur (Alex). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.