EVROPSKO PRVENSTVO

Island pobijedio Mađarsku u finišu susreta, rutinska pobjeda Njemačke za prvo mjesto u grupi

Ovom pobjedom Islanđani su potvrdili prvo mjesto u grupi, dok je Mađarska priredila neugodno iznenađenje svojim navijačima i pala na treće mjesto

Njemačka i Poljska odigrali meč za prvo mjesto. AFP

I. Ć.

18.1.2022

U terminu od 18 sati odigrane su dvije utakmice trećeg kola Evropskog prvenstva u okviru grupa B i D.

Dramatična završnica

Island je u dramatičnoj završnici pobijedio selekciju Mađarske rezultatom 31:30. Ovom pobjedom Islanđani su potvrdili prvo mjesto u grupi, dok je Mađarska priredila neugodno iznenađenje svojim navijačima i pala na treće mjesto.

U redovima Islanda najefikasniji su bili Elison (Elisson) sa devet golova i Magnuson (Magnusson) sa jednim golom manje. Dobru partiju su zabilježili i Gudjonson (Gudjonsson) sa pet i Kristjanson sa četiri.

Na drugoj strani, iz selekcije Mađarske su se istakli Banhidi sa šest golova, Szita sa pet, a Mate (Mathe) i Rodrigez (Rodriguez) su imali po četiri. 

Rutinska pobjeda

Na drugoj utakmici koja se igrala u terminu od 18 sati Njemačka je dosta rutinski savladala reprezentaciju Poljske rezultatom (30:23).

Utakmica za prvo mjesto u grupi D, ali u naredni rundu takmičenja će se naći i jedna i druga reprezentacija. Njemačka kao prva, Poljska kao druga.

U redovima Poljske najraspoloženiji je bio Morito (Moryto) sa sedam golova, a ističu se još i Siko (Sicko) sa šest i Daszek sa jednim manje.

S druge strane, Njemačka je bila furiozna od samog početka utakmice. Stejnert (Steinert) je sa devet golova, Gola (Golla) sa šest, a raspoložen je bio i Veber (Weber) sa četiri golova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.