U SUSRET NASTAVKU SEZONE

Kamenica: Goražde zaslužuje premijerligaša

Sačuvali smo tim iz jesenjeg dijela prvenstva, koji je ostvario prvoplasiranu poziciju

Kasim Kamenica. Arhiva

FENA

18.2.2022

Rukometaši Goražda sutra igraju prvu utakmicu KUP-a BiH, a protivnik im je premijerligaš - Iskra iz Bugojna. U goraždanskom klubu ističu da će uložiti maksimum kako bi ostvarili pobjedu i prolazak u narednu fazu takmičenja koje vide i kao odličnu provjeru ekipe pred početak proljetnog dijela prvenstva Prve lige koje starta 26. februara.


Jake provjere

Predsjendik MRK Goražde Kasim Kamenica napominje da bi sutrašnja eventualna pobjeda značila prolazak dalje i susret sa Slogom u Gornjem Vakufu.

- U svakom slučaju nama dobro dođu te utamice ako se plasiramo, da u pripremnom periodu imamo jake provjere, obzirom da se radi o premijerligašima, bez obzira što su u donjem dijelu tabele i svakako te utakmice će nam koristiti. Mi ćemo probati, dati sve od sebe da utakmicu s Iskrom dobijemo, kako bi dobili i utakmicu u srijedu 22. februara i na taj način ispunili fond od četiri utakmice i na taj način bi spremno ušli u prvenstvo. Već smo odigrali meč s Leotarom, proteklu subotu u Sarajevu na prvom memorijalnom turniru „Goran Čengić“ imali smo jaku utakmicu sa Vogošćom - pojašnjava Kamenica.

Napominje da će u proljetnom dijelu prvenstva Prve lige FBiH, Goražde nastupiti u istom sastavu.

- Sačuvali smo tim iz jesenjeg dijela prvenstva, koji je ostvario prvoplasiranu poziciju. Pred kraj prvenstva smo priključili našeg bivšeg igrača Djanu, koji nam je u ovom trenutku veliko pojačanje. Smatram da imamo najbolji tim u ligi, na nama je sada da ga dobro ukomponujemo i dobro pripremimo. Nametnuli smo imperativ igračima oko ulaska u Premijer ligu i mislim da tu ne smije biti nikakvih iznenađenja. Mislim da to ovaj grad može isfinansirati, da to ova publika zaslužuje. Mnogo je takvih dokaza bilo u prošlosti i želimo sve to da obnovimo - naglašava on.


Jaka škola rukometa

MRK Goražde prvenstvo otvara domaćom utakmicom sa Vogošćom 2, a po riječima Kamenice, u periodu do maja, od igrača će se zahtjevati kontinuitet u radu, redovnom treningu, da bi se ispunile zacrtane ambicije

- To je povratak u Premijer ligu BiH i stvaranje jednog stabilnog premijerligaša. Uz formiranje tima koji će to sve realizirati, želja nam je da napravimo i jaku školu rukometa koju smo već pokrenuli. Uključili smo dvije selekcije igrača 2007. i 2003. godište u Ligu Kantona Sarajevo i to već funkcionira na jedan dobar način, a želimo da to podignemo na veći novo. Jedinstveni smo u gradu da nam djeca treniraju bez članarina. Kupili smo im i opremu, imamo dobre trenere koji će, nadam se, realizirati naše zacrtane ciljeve - zaključuje predsjednik MRK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.