ZVANIČNO

Međunarodna skijaška federacija otkazala sva takmičenja u Rusiji

FIS blisko sarađuje sa svima kako bi se takmičarima koji su se našli u Rusiji uoči ovosedmičnih takmičenja osigurao brz povratak kući, piše u saopćenju Međunarodne skijaške federacije

Otkazani skokovima za žene u Nižnjem Tagilu. Agencije

G. Š.

25.2.2022

Poslije napada Rusije na Ukrajinu, Međunarodna skijaška federacija (FIS) je odlučila da otkaže ili premjesti takmičenja Svjetskog kupa koja su trebala da budu održana u Rusiji do kraja ove sezone, prenosi SK.

Radi se o jednom takmičenju za Svjetski kup u ski krosu koje je trebalo biti održano ovog vikenda u Sunčanoj Dolini u Čeljabinsku, dva takmičenja u slobodnom skijanju u disciplini erials u Jaroslavlju (26. i 27. februar) i Moskvi (5. mart), dva takmičenja u skijaškim skokovima za žene u Nižnjem Tagilu (18. – 20. mart) i Čajkovskom (25. – 27. mart) te jednom takmičenju u skijaškom trčanju u Tjumenu (18. – 20. mart).

- FIS blisko sarađuje sa svima kako bi se takmičarima koji su se našli u Rusiji uoči ovosedmičnih takmičenja osigurao brz povratak kući, piše u saopćenju Međunarodne skijaške federacije.

Iz sedišta FIS-a u Oberhofenu poručili su da će probati da pronađu alternativne domaćine za otkazane trke u Rusiji, ali je moguće kako se neka takmičenja uopšte neće ni održati. 

Ranije je nekoliko nacionalnih skijaških saveza otkazalo učešće na međunarodnim takmičenjima u Rusiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.