ATLETIKA

Džejkobs upitan za EP

Italijanski sprinter se povrijedio na nedavnom SP

Džejkobs: Dobio dozvolu za treniranje. AGENCIJE

A. V.

2.8.2022

Olimpijski pobjednik na 100 metara Italijan Marsel Džejkobs (Marcell Jacobs), koji je na nedavno završenom Svjetskom atletskom prvenstvu povrijedio bedro, može trenirati, ali je i dalje upitan njegov nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Minhenu od 15. do 21. avgustu, objavio je u ponedjeljak Italijanski atletski savez (Fidal).

- Odluka o Džejkobsovom učestvovanju na Evropskom atletskom prvenstvu bit će donesena u sljedećih nekoliko dana - objavio je Fidal na svojim službenim stranicama.

Dvostruki olimpijski pobjednik iz Tokija (100 m i 4x100 m) nije mogao nastupiti u polufinalu na 100 m na SP u Judžinu prošlog mjeseca zbog "kontrakture u aduktoru desne natkoljenice".

Pretrage provedene u ponedjeljak u Rimu su pokazale "zacijeljivanje lezija uz još uvijek postojeći edem revaskularizacije", dodaje Fidal i naglašava da "takvo stanje omogućuje nastavak treninga uz daljnje pretrage".

Nakon što je u martu osvojio naslov evropskog dvoranskog prvaka na 60 metara na Europskom prvenstvu u Beogradu, ljetnu sezonu 27-godišnjeg sprintera obilježio je niz problema, od probavnih smetnji do istegnuća lijevog bedrenog mišića sredinom maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.