BH. ČUVAR MREŽE

Ahmetašević: Golmana Burićevog kalibra je teško zamijeniti

Uvjeren sam u svoj rad i spreman sam da odradim posao koji se očekuje od mene

Ahmetašević (desno): Nigdje ne idemo s bijelom zastavom. RUKOMETNI SAVEZ BiH

A. V.

10.10.2022

Golman bh. rukometaša Admir Ahmetašević vjeruje da će naš tim dati sve od sebe u predstojećim utakmicama sa Slovenijom i Crnom Gorom.

- Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Očekivanja od prvog ciklusa okupljanja i od ovog dvomeča su da trebamo biti fokusirani na sebe svoj rad i sticanje zajedničke rutine. U tim utakmicama idemo da pobijedimo, nigdje ne idemo s bijelom zastavom - kazao je Ahmetašević i dodao:

- Meni je moja ekipa uvijek za ocjenu 10 i najbolja. U svakoj ekipi u kojoj sam bio moja ekipa je meni najvažnija. Psihički smo spremni i jaki, bavimo se profesionalnim sportom, naš posao je da budemo spremni.

Našeg prvog čuvara mreže Benjamina Burića neće biti u predstojećim utakmicama, o čemu je govorio i Ahmetašević.

- Prije svega, golmana kalibra Benjamina Burića je teško zamijeniti. Konkurišemo nas trojica, ne bježim od uloga da pokušam i da dam svoj maksimum. Uvjeren sam u svoj rad i spreman sam da odradim posao koji se očekuje od mene. Ja bih najviše volio da je Benjo s nama, treba nam taj kvalitet. Ne osjetim pritisak, već duži period sam u reprezentaciji, pritiska nema - dodao je Ahmetašević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.