REZIMIRALA UTISKE

Slađana Topić, kapitenka bh. rukometašica, za "Avaz": Vratit ćemo se jače

Jedini žal ostao za rezultatom, kazala je "Zmajica"

Topić: Igrači i stručni štab dali sve od sebe. VP Photo Cazin

Piše: E. Ćosić

14.11.2022

Najbolje rukometašice BiH nedavno su u Cazinu, nakon više od decenije čekanja, odigrale takmičarske utakmice pred domaćom publikom. 

"Zmajice" su igrale dvomeč pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke. Nakon poraza u prvoj utakmici (21:23), bh. rukometašice su u revanšu pobijedile s 22:21.


Ponos i sreća

Međutim, s obzirom na sva dešavanja u Rukometnom savezu BiH i sve uslove koje su rukometašice imale, one su heroine i uprkos eliminaciji. Kapitenka bh. rukometašica Slađana Topić za "Dnevni avaz" je rezimirala pomenuti dvomeč. 

- Uprkos svemu, srce je puno, kaže Topić i dodaje: 

- Sad kad su se malo slegli utisci i kad se "ohladila" glava, mogu reći da je jedini žal ostao za rezultatom a na kraju je možda i najmanje bitan. Ono što je bitno je da se ekipa predstavila u najljepšem svjetlu, kao ekipa koja ima karaktera, volje i želje da se bori za državni dres... Jedan gol razlike, kažu... Nekad je taj jedan gol čitava jedna dimenzija, godine i godine rada, kontinuiteta i okupljanja da bi jedna ekipa pobijedila ili izgubila jedan gol razlike. 

Ističe da su dali sve od sebe, te da je ponosna na svoje saigračice i stručni štab i da su jedini osjećaji koji joj ostaju - ponos, sreća i zahvalnost. 

- Kada sumiramo sve realne parametre, i da smo izgubili deset razlike, bilo bi “normalno”, jer smo se susreli s reprezentacijom koja ima kontinuitet i mnogo internacionalnih utakmica u svojim nogama. Ali nismo bile “smiješne”. Ponos i sreća jer smo pokazale da sa jako malo ulaganja možemo mnogo da napravimo i da budemo tamo gdje nam je bilo mjesto svih ovih godina, a to je da nismo “kanta za nabijanje” svake evropske reprezentacije i da se svako, barem malo, mora pomučiti da nas dobije. 

Ponos i sreća jer smo prikazali najbolje lice naše ekipe i možemo svakog pogledati u oči znajući da smo dale zadnji atom snage i mogućnosti u tom trenutku. I za kraj, zahvalnost...


Hvala svima

- Hvala svim onima koji su omogućili da ovaj san postane stvarnost, počevši od prošle godine s Elmirom Grabčanovićem, Darkom Savićem i našim bivšim selektorom Radanom Rovčaninom, zajedno s cijelom ekipom koji su napravili taj prvi korak. Hvala Emiru Dautovićeu koji je imao mnogo neprospavanih noći da zajedno s gradom Cazinom i cijelim USK-a omogući ovako dobre uslove našoj ekipi i predivan spektakl u Sportskoj dvorani. 

Hvala našem stručnom štabu, Almi i Sanji koje su isto imale neprospavanih noći da bi u što kraćem vremenu našle magičnu formulu  da sve funkcioniše na terenu. Hvala curama koje su sedam dana napustile svoje škole, fakultete, porodice, poslove i uzele neplaćene godišnje odmore da bi ispunile svoju dužnost. Hvala i svim medijima i publici koji su nas podržali, mnogo nam znači taj vjetar u leđa! Vratit ćemo se još jače, vjerujte u nas - poručila je Topić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.