UVE HUK

Bivši šampion prijeti Ćatiću da će ga tužiti zbog uzimanja novca od humanitarne akcije

Riječ je o prikupljanju sredstava putem revijalne borbe protiv Fransoe Botea

Huk i Ćatić. Twitter

S. S.

14.3.2023

Nekadašnji prvak Evrope u tajlandskom boksu Uve Huck (Uwe) optužio je bh. boksera Adnana Ćatića da ga je prevario u humanitarnom projektu koji je organizovao, a kako je najavio zbog toga će ga tužiti.

Riječ je o prikupljanju sredstava putem revijalne borbe protiv Fransoe Botea (Francois Bothe) koju je organizovao Ćatić sa svojom fondacijom Sturmboxing u Štutgartu.

Godinama organizira borbe

Huk je godinama skupljao novac organizirajući borbe te na taj način pomagajući ljudima migracionog porijekla na način da se kroz obrazovanje i sport integrišu u društvu.

U dogovoru s Ćatićem meč je trebao predviđati 100.000 eura, a nakon odbijanja svih troškova, 50.000 eura je trebalo da ide u humanitarne svrhe.

Ukoliko dođe manje publike manja cifra

Dogovor je bio da oko 50.000 eura bude cifra ukoliko dođe manje publike, a s obzirom da je došlo 5.800 od 6.000 gledalaca, koliko je kapacitet on smatra da to nije slučaj i želi naplatiti 49.000 eura.

Ukoliko novac ne bude isplaćen on će tužiti Ćatića.

- Ne vara mene, vara djecu. I on želi da bude uzor mladima? Neko takav nije dostojan svjetske titule. Ćatić diskredituje cijeli boks. Pogotovo jer je sam promovirao humanitarnu kampanju – rekao je Huk o Ćatiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.