PORUKA LIDERIMA KS

Pročitajte zajedničko saopćenje FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna i RK Bosna

Oni su pozvali političke lidere Kantona Sarajevo da u budućnosti pokažu veću angažovanost za finansijsko ulaganje u vrhunski sport

Sarajevski klubovi poslali poruku vladi KS. Screenshot/Facebook

N. H.

3.4.2023

FK Sarajevo, FK Željezničar, KK Bosna i RK Bosna su se oglasili zajedničkim saopćenjem za javnost kojim su pozvali političke lidere Kantona Sarajevo da u budućnosti pokažu veću angažovanost za finansijsko ulaganje u vrhunski sport.

Njihovo saopćenje, koje su objavili svi klubovi na svojim stranicama na društvenim mrežama, prenosimo u cijelosti.

- Poštovani zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo, čelnici Vlade i Ministarstva kulture i sporta, sa velikom pažnjom smo pratili nedavno usvajanje budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu i evidentni iskorak u pravcu snažnije podrške razvoju sporta u našoj zajednici. Čestitamo i zahvaljujemo vam se na ovom, izuzetno značajnom, koraku u procesu revitalizacije sarajevskog sporta.

Sigurni smo da dijelimo istu viziju i nadu u renesansu koja je moguća i izvjesna. Molimo da ne dozvolite da vas oponenti i malodušni dušebrižnici obeshrabre ili zaustave na ovom putu jer postoje mnogi koji ne žele naše uspjehe kao i oni kojima, nažalost, odgovara stanje i mentalitet kasabe.

Podsjećamo vas na vaše slavne prethodnike, političke lidere Sarajeva koji su uspjeli da grad, koji do tada nije imao običnu dvoranu, u periodu od samo 15 godina dovedu do vrha evropske košarke i prve Olimpijade u istočnoj Evropi. To se desilo prije manje od 40 godina i nema razloga da i naša generacija ne pokuša postići slične uspjehe.

Vrhunski uspjesi su mogući i ostvarivi uz ispravne prioritete, velika ulaganja i predani rad.

Spremni smo uložiti ogromnu energiju u ovaj proces i radujemo se saradnji sa novim ministrom g. Magodom uz nadu da ćemo zajedničkim angažmanom uspješno realizovati programe.

Sigurni smo da je ovogodišnji budžet samo prvi korak u vizionarskom projektu reafirmacije sarajevskog vrhunskog sporta koji ćemo zajedno ostvariti.

Sretno! - stoji u saopćenju sarajevskih klubova.

Kako će reagovati vlada Kantona Sarajevo i da li će u budućnosti pomoći klubovima iz Sarajeva, ostaje da vidimo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.