IZBOR RUKOMETNOG SAVEZA

Anica Gudelj najbolja rukometašica BiH u ovoj sezoni

Iza sebe ima sjajnu sezonu u njemačkoj Bundesligi, u kojoj je ostvarila 245 odbrana, najviše poslije Nikol Rot

Gudelj: Brani u Bundesligi. Facebook

E. Ć.

8.6.2023

Golmanica ženske seniorske reprezentacije BiH i njemačke ekipe Hale-Nojštadt Anica Gudelj najbolja je rukometašica Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23, u izboru Rukometnog saveza BiH. 

Stručni žiri u sastavu trenera prvih šest ekipa BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice: Zlata Zubac (Grude), Alma Čehajić Hadžović (Hadžići), Nikola Bijelić (Borac), Adi Bašić (Krivaja), Marija Bilić (Izviđač), Mira Jošanović (Knežopoljka) je glasao po sistemu 3, 2, 1 u bodovima. 

Sjajna sezona 

- Nakon toga su napravljene nominacije, na osnovu kojih je glasao posljednji član žirija publika. Bodovanje glasova publike se vršilo po sistemu 7, 3, 1 i na osnovu njega najviše bodova je osvojila Armina Isić, što je “proguralo” na drugo mjesto.

Anica Gudelj iza sebe ima sjajnu sezonu u njemačkoj Bundesligi. Anica je druga najbolja golmanica lige sa 245 odbrana, a ispred nje je golmanica drugoplasiranog Turingera Nikol Rot (Nicole Roth). 

Sačuvala svoj tim

Upravo su Anicine odbrane bile presudne da Hale-Nojštadt sačuva status prvoligaša. I u dresu reprezentacije BiH Anica je protiv Grčke u susretima pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pružila dvije sjajne partije - saopćeno je iz RS BiH.

Konačan poredak u izboru za najbolju rukometašicu BiH: 

Anica Gudelj (Hale-Nojštadt) 16 bodova

Armina Isić (Tulon) 8

Desire Kolašinac (Kapel Vindek) 7

Vesna Tolić (Fuhse Berlin) 4

Karla Lovrić (Grude) 3

Ana Vrančić (PAOK) 3

Jovana Ilić (Grude) 2

Marija Gudelj (Hale Nojštadt) 1

Lara Stanić (Knežopoljka) 1

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.