POČELE PRIPREME

RK Gračanica pali motore, Dino Hamidović najzvučnije pojačanje

Pripreme će se obaviti u Gračanici, kombinovano, na stadionu, teretani i dvorani "Luke"

Sa prozivke RK Gračanica. H. Čalić

H. Čalić

25.7.2023

Šef stručnog štaba Damir Doborac danas je u dvorani „Luke“ izvršio prozivku rukometaša Gračanice, nakon čega je održan i prvi trening. 

Time su i zvanično počele pripreme kluba koji je minulo prvenstvo završio na 6. mjestu. Igračima je dobre rezultate poželio novi predsjednik Upravnog odbora Midhat Mujačić i članovi uprave.

Plan priprema

Inače, redove Gračanice napustili su Nikola Jeremić, Siniša Dragičević, Aleksa Lasić i Stefan Trkulja. Došli su Adnan Isaković, Amer Demirović i najveće pojačanje, povratnik i reprezentativac BiH, dijete Gračanice Dino Hamidović.

- Predložio sam plan priprema i po tome, one će biti u cjelosti obavljene u Gračanici, kombinovano, na stadionu, teretani i dvorani "Luke“. 

Doborac: Pripreme u cjelosti u Gračanici. Facebook

Nakon što se stvari poslože, vidjet ćemo snagu naše ekipe. Dobro je što nam se vratio Hamidović, strijelac i motivator u igri - rekao je Doborac.

Igrački kadar

Ekipu za naredno prvenstvo činit će: Džambegović, Mešinović, Džinović, Dautović, Ahmetašević, Musić, Karanović, Šabić, D. Mehmedović, Isaković, Šako, O. Mehmedović, Hamidović, Šahdanović, Mehmedćehajić, Mehić, Demirović. Pripremama će se priključiti i Šestan i Oštraković i nakon oporavka Hadžizulfić.

Gračanica će u toku priprema odigrati nekoliko kontrolnih utakmica sa „Spačvom“ iz Vinkovaca, ekipom „Đakovo“, “Konjuhom“, a tu je i učešće na turniru u Gornjem Vakufu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.