EMOTIVNA PORUKA

Kapitenka odbojkašica se oprostila od reprezentacije: Nije mi lako, ali vrijeme je

Znam da je pošteno prema reprezentaciji, saigračicama, stručnom štabu i navijačima, poručila je Radišković

Radišković: Kraj reprezentativne karijere. CEV

E. Ć.

23.8.2023

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva uprkos dvije pobjede u grupi (Švicarska i Hrvatska).

"Zmajice" su se borile, ali na putu do ostvarenja sna i osmine finala stala je Italija, aktuelni prvak i ekipa koja do sada nije izgubila nijedan set.

Osim što je ovo bio posljednji meč bh. odbojkašica na ovom Euru, bio je i posljednji za kapitenku Anđelku Radišković u najdražem dresu.

Radišković je uoči Prvenstva najavila da će se povući iz reprezentacije BiH, a sada je i zvanično. Putem Instagrama se oprostila uz emotivnu poruku.

- Nije mi lako ovo reći, ali znam da je vrijeme. Znam da je pošteno prema reprezentaciji, saigračicama, stručnom štabu i navijačima.

Lakše mi je zato što znam da sam dala sve od sebe na svakom treningu, utakmici, na svakom takmičenju.

Ne žalim ni za čim i poštujem svaki momenat proveden sa reprezentacijom. Usponi i padovi, uspjesi i neuspjesi, suze radosnice, ali i suze zbog velike tuge.

Svako to iskustvo obogatilo me kao igrača i čovjeka i ne bih ja tu ništa mijenjala. Hvala svim trenerima, stručnom štabu. Hvala svim bivšim i sadašnjim saigračicama.

Hvala i svim medijima koji su pratili moj reprezentativni put. Dragi navijači, vaša podrška, emocija i ljubav su bili atom snage za mene i hvala vam od srca na tome.

Ekipo, zauvijek uz vas. Vaša Anđa - poručila je Radišković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.