POČELE PRIPREME

Rukometaši Goražda se pripremaju za novu sezonu Premijer lige BiH

Ova ekipa koja je ostala na okupu sigurno može dati 20 do 30 posto više mogućnosti u odnosu na prošlu sezonu, kazao je Kamenica

Trener Kasim Kamenica. Fena

FENA

4.9.2023

Muški rukometni klub (MRK) Goražde počeo je s pripremama za novu sezonu Premijer lige BiH.

Zadržan je igrački kadar iz prethodne sezone, značajnijih pojačanja nije bilo, a u klubu vjeruju da će najstariji goraždanski premijerligaš u sezoni koja slijedi popraviti plasman iz prethodne, a to je sredina tabele.

Sastav identičan

Trener Goražda Kasim Kamenica napominje da je, s ciljem kvalitetnih priprema, odigrano i nekoliko pripremnih utakmica te da je sastav ekipe ostao gotovo identičan u odnosu na proteklu sezonu.

- Najvažnije je da nas zdravlje služi dobro, igrači uglavnom prolaze trenažne aktivnosti bez nekih većih problema i ja se nadam da ćemo potpuno spremni dočekati prvenstvo. Doveli smo samo jednog igrača u odnosu na prošlu sezonu, mladog Petra Golubovića koji je posljednju polusezonu igrao u Gradačcu. 

Radi se o 19-godišnjem igraču koji može još napredovati, svojom univerzalnošću odgovara našoj konstelaciji snaga po pitanju ekipe i nadam se da će biti pravo pojačanje. Dakle uspjeli smo sačuvati kompletan tim koji je po meni napravio jedan solidan rezultat opstanka u ligi - istakao je Kamenica.

Postoji kvalitet

Mišljenja je da kvalitet za popravak plasmana u odnosu na prošlu sezonu postoji, samo još da se profesionalnije pristupi dresu MRK Goražde.

- Ova ekipa koja je ostala na okupu sigurno može dati 20 do 30 posto više mogućnosti u odnosu na prošlu sezonu, što u će u konačnici rezultirati boljim mjestom na tabeli - naveo je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.