UOČI PUTA U ČEŠKU

Rukometaši BiH se okupili: Plan je da se provjere nova imena pred Euro

Bitno je da je dobro raspoloženje. Igrači su došli spremni i sa ponosom na ovo okupljanje, rekao je Doborac

Sa današnje press konferencije. Anadolija

Anadolija

30.10.2023

Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru EHF sedmice za nacionalne timove odigrati dva prijateljska meča protiv Češke u gostima. Bh. selekcija okupila se u ponedjeljak na Ilidži, a u Češku putuje u 3. novembra.

Pomoćnik selektora BiH Damir Doborac izjavio je da je u ekipi veoma dobra atmosfera.

Možemo sa svima

- Plan je da se nastavi tamo gdje smo stali i da pokušamo napraviti jednu nadogradnju, da provjerimo neke nove igrače. Bitno je da je dobro raspoloženje. Igrači su došli spremni i sa ponosom na ovo okupljanje - kazao je Doborac.

Naglasio je također da će ovu sedmicu iskoristiti za nadogradnju i da budu još bolji.

Istakao je da je siguran da bh. tim može pružiti dobre igre protiv ekipa na Evropskom prvenstvu.

- Svaki put pokušavamo biti maksimalno spremni, da damo svoj doprinos kako bi imali bolji rezultat. Vjerujem da sa protivnicima na Euru možemo igrati - rekao je Doborac.

Svako okupljanje bitno

Bh. rukometaš Senjamin Burić istakao je da je vrlo važno da se selekcija BiH dobro uigra tokom priprema.

- Svako okupljanje je bitno, posebno što se bliži Evropsko prvenstvo. Idemo odigrati dvije prijateljske utakmice, idemo se još uigrati i nadam se da ćemo dobro iskoristiti ovo vrijeme. Važno je da se uigramo, atmosfera je dobra i jedva smo čekali ovo okupljanje - kazao je Burić.

Dotakao se i predstojećeg Evropskog prvenstva, napominjući da BiH ima tešku grupu ali da je posebno važno da odigra dobro prvi meč protiv Holandije.

- Ako prođemo u drugi krug to će biti fantastičan rezultat za nas. Mislim da možemo dobiti Gruziju, a protiv Švedske sve je moguće. Treba gledati pozitivno i da dobro odradimo ovo okupljanje - istakao je Burić.

Ko je na spisku

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Vintertur; Švicarska), Harun Hodžić (Šamberi; Francuska), Mirsad Terzić (Visla Plok; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Čurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda), Marko Panić (Monpelje; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Faris Čolaković (Krivaja), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Perić (Celje; Slovenija), Srđan Predragović (Grac; Austrija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija).

Oba susreta protiv Češke igraju se u Brnu. Prvi je na rasporedu 4. novembra u 17, a drugi dan kasnije od 13 sati.

Evropsko prvenstvo u rukometu 2024. održat će se u Njemačkoj od 10. januara do 28. januara naredne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.