GORAŽDE

Specijalna nagrada Emiru Hastoru za vrhunske sportske rezultate u 2023. godini

Ova priznanja dodijelili su mu Sportski savez u Bosni i Hercegovini, Vlada Federacije BiH i Ministarstvo kulture i sporta FBiH

Emir Hastor. Ustupljena fotografija

Alen Bajramovic

25.1.2024

Goraždanski atletičar Emir Hastor dobitnik je plaketa za ostvarene vrhunske sportske rezultate u 2023. godini i jedan je od najuspješnijih sportista Bosne i Hercegovine u prethodnoj godini. Ova priznanja dodijelili su mu Sportski savez u Bosni i Hercegovini, Vlada Federacije BiH i Ministarstvo kulture i sporta FBiH. U organizaciji Sportskog saveza u BiH u Kulturno-sportskom centru Kakanj održan je 79. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2023. godini, pod pokroviteljstvom Općine Kakanj, a Hastor kaže da ni u svojim najboljim mislima nije očekivao da će biti dijelom ove manifestacije.

- Nekidan, kada mi je zazvonio telefon, kada me je nazvao generalni sekretar Sportskog saveza u BiH, zaista sam se osjećao jako ponosno i sretno. Prihvatio sam poziv bez razmišljanja i sinoć sam u Kaknju primio još dvije nagrade, plaketu i priznanje za ostvarene vrhunske rezultate u 2023. godini i našao sam se među 15 najboljih sportista Bosne i Hercegovine koji su nagrađeni za ostvarene rezultate u prošloj godini - kazao je Hastor, dodajući da on i ostali sportisti sigurno daju 200 posto od sebe za svoje klubove, gradove i domovinu.

Nekoliko dana ranije dobio je i "Plaketu za ostvareni vrhunski rezultat u 2023. godini" koju mu je uručila federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević. Federalno ministarstvo kulture i sporta tada je dodijelilo nagrade za 35 sportista, 14 trenera i jedan sportski kolektiv. Hastor je kazao da je bilo prelijepo naći se među najboljim sportistima BiH.

- Sigurno da će ovo biti dodatni vjetar u leđa, jer naći se među najboljim sportistima BiH nije mala stvar, pogotovo kada dolazite iz Goražda. Znate u kakvim uslovima ja treniram i kakva nam je atletska staza, koja je stara više od 40 godina. Ali to nas neće spotaći, mi ćemo nastaviti da radimo dalje i da donosimo u naš grad i kanton još medalja - dodao je Hastor.

Kaže da su pripreme za nadolazeću sezonu u toku, te da ga u martu očekuje polumaraton, a krajem aprila Balkansko prvenstvo u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.