"AVAZ" NA LICU MJESTA

Lana Pudar poslije velikog uspjeha: Neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva

Sjajnu Mostarku je dočekao veliki broj navijača na aerodromu u Sarajevu

Lana Pudar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

16.2.2024

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar stigla je u Sarajevo nakon što je jučer osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Dohi u disciplini 200 metara delfin.

Sjajnu Mostarku je dočekao veliki broj navijača. Nakon dolaska u Sarajevo, Lana nije krila oduševljenje urađenim u Dohi.

- Takve povrede se dešavaju, to nije neobično za plivanje, ali srećom nije bio ozbiljno. To je utjecalo na pripreme, pa je ovo vrijeme koje sam ostvarila zaista dobro. O tome "šta bi bilo kad bi bilo" ne možemo pričati, ali sam izvukla maksimum - rekla je Pudar.

Ističe kako joj je naročito značila podrška Bosanaca i Hercegovaca koji su je bodrili u Dohi.

- Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva, a posebno zbog velikog broja naših ljudi na tribinama u Dohi - kazala je ona.

Inače, Lana Pudar je imala problema s povredom ramena. Imala je osmo vrijeme polufinala, međutim, u finalu je pružila maestralnu utrku.

- Nakon što sam završila svoju utrku, nadala sam se da će samo četiri plivačice iz drugog polufinala biti brže od mene. Bilo je neizvjesno i pao mi je kamen sa srca kad sam ušla u finale. Tada sam znala da imam novu šansu da popravim utisak iz polufinala. U finalu sam bila opuštena, išla sam odraditi utrku najbolje što mogu i to je to.

Ovo je veliki vjetar u leđa jer je olimpijska godina. Februar je nezgodan termin, tako da je ovo predobro vrijeme koje sam ostvarila. Imam još mnogo raditi, pripremati se, takmičiti se... Na dobrom sam putu i imam priliku napraviti nešto jako dobro - poručila je Lana Pudar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.