PREMIJER LIGA

Bivši reprezentativac BiH novi potpredsjednik Upravnog odbora Krivaje

Svoj život želim provesti u Zavidovićima i naravno vratiti RK Krivaja ono što je ona meni dala, a dala mi je mnogo

Velić: Ima 29 nastupa za "A" reprezentaciju BiH. RK Krivaja

E. Ć.

2.4.2024

Rukometni klub Krivaja u novu godinu je ušao sa promjenama u rukovodstvu kluba. Gdje je na skupštini za novog potpredsjednika Upravnog odbora izabran bivši A reprezentativac BiH Velić Deni. 

Seniorski tim Krivaje već nekoliko godina zauzima sredinu tabele u Premijer ligi BiH što pokazuje da Krivaja ima rezultatsku i organizacionu stabilnost. Krivaja spada u red organizovanijih rukometnih klubova u Bosni i Hercegovini, jer pored Seniorskog tima, klubu ima veoma dobru Školu rukometa jednu od najboljih u našoj zemlji.

O trenutnom stanju i planovima za budućnost kluba govorio je Velić koji je 29 puta nosio dres "Zmajeva".

Počastvovan funkcijom

Na pitanje kako ocjenjuje stanje u RK Krivaja, odgovorio je:

- Prije svega želio bih da istaknem da sam počastvovan da mogu obnašati funkciju potpredsjednika RK Krivaja, jer je Krivaja klub duge i bogate rukometne tradicije. Već nekoliko mjeseci sam član upravnog odbora, a sada i potpredsjednik, te sam u tom periodu sagledao čitavu situaciju. 

Ono na čemu ću ja kao potpredsjednik najviše zahtijevati su tri stvari, od društveno političke zajednice i privrednika zahtijevati da se više uključuje u unapređenje rada RK Krivaja i financijsku pomoć, unaprijediti rad omladinskih selekcija i Seniorskog tima, te konačno obezbjediti RK Krivaja prostor za rad i klupske prostorije kakve ovaj klub zaslužuje.

Zahvalio se sponzorima koji godinama podržavaju rad kluba iz Zavidovića.

Zdrava okolina

- Kada je riječ o pomoći u radu i sponzorima zahvalio bih se svim sponzorima, koji godinama podržavaju rad RK Krivaja. Međutim sva ta financijska pomoć je nedovoljna za rad RK Krivaja i naših sedam selekcija, te se nadam da će prije svega privredni subjekti našeg grada shvatiti važnost sporta i pomoći nam u radu. 

Situacija oko poskupljenja svih životnih troškova je i nama dodatno zakomplikovala financije, te se nadam da ćemo i radi toga imati još veću pomoć svih subjekata u Zavidovićima i Ze-do kantona. Kada uzmemo u obzir broj utakmica, masovnost, organizaciju i promociju mišljenja sam da RK Krivaja kao najtrofejnijih sportski kolektiv u Zavidovićima mora imati veće privilegije i još veća finansijska sredstva. Pored toga želim istaći da svi nivoi vlasti moraju znati koliko je jednom sportskom kolektivu potrebno za funkcionisanje u kojem rangu, te više pomoći rad sportskih kolektiva. 

Kroz ovih nekoliko mjeseci koliko sam u upravnom odboru analizirao sam cjelokupnu financijsku situaciju u klubu, te odgovorno tvrdim da je RK Krivaja klub u muškoj Premijer ligi koji sa najmanje financijskih sredstava pravi određene rezultate i svaku utakmicu "puni" dvoranu do posljednjeg mjesta. Igrati mušku Premijer ligu BiH je svake godine sve skuplje i bojim se da RK Krivaja ako bude imala ovakvu financijsku potporu grada, kantona i privrednika neće moći ostati u najvišem rangu takmičenja u BiH. 

Igrao sam u nekoliko zemalja i vrlo dobro znam šta znači sport i kolika financijski sredstva se trebaju izdvajati da bi se napravili rezultati u sportu. Ovo sa kojim financijskim sredstvima mi sada radimo i ljudi prije nas koji su rukovodili klubom je nedovoljno. Drago mi je da i pored veoma malog budžeta koji imamo klub opstaje i da niti jednom igraču nismo dužni jednu jedinu marku što je veliki uspjeh - kazao je Velić.

Želi život provesti u Zavidovićima

Velić je govorio i o tome kako su mečevi seniorskog tima RK Krivaja događaj o kojem Zavidovići pričaju i nakon pobjeda i nakon poraza.

- Kroz ovih nekoliko mjeseci kako sam već naveo sam mnogo pažnje posvetio da dobijem jasnu sliku kako i na koji način radi Seniorski tim. Radom bivšeg trenera Ivana Divkovića Krivaja je zauzela kurs ozbiljnog i profesionalnog rada, koji se nekima nije sviđao i radi toga smo imali određene trzavice na početku sezone od igrača koji više nisu bili dio tima. 

Insistirat ću skupa sa kolegama iz upravnog odbora da i sadašnji trener Enes Avdić ostane na tom kursu i da se rad u RK Krivaja prepoznaje kao nešto pozitivno. Poručujem ovom prilikom svim bivšim igračima i trenerima, navijačima i roditeljima naših igrača, da kao potpredsjednik neću dopustiti ni jedan napad na RK Krivaja kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu. 

Svi oni pojedinaci koji pričaju negativno, perfidno i prljavo protiv RK Krivaja bez i jednog dokaza za takve priče će dobiti isti takav odgovor. RK Krivaja je iznad svih nas i niko nema pravo da napada na klub, trenere, igrače i ljude koji rade u njemu. Također želim istaći da igrači moraju imati više ljubavi prema klubu, a ne da imamo ucjene i nepoštovanje prema klubu kao što je to bilo u godinama iza nas. 

Sa svim sadašnjim igračima Seniorskog tima sam obavio razgovor i mogu da kažem da sam pomalo iznenađen pojedincima, te ćemo u narednom periodu raditi na još boljem pristupu radu i privrženosti klubu. Ja kad sam se vratio iz Katara igrao sam cijelu sezonu za RK Krivaja besplatno, jer želio sam se odužiti klubu za sve ono što mi je pružio. 

Svaki igrač koji je u RK Krivaja je od svih nas cijenjen, te ima na vrijeme isplaćenu svoju naknadu, ima zdravstvenu njegu kao malo koji sportski kolektiv u BiH, hranu i prevoz na visokom nivou, te veoma dobre uslove za rad - naveo je on.

Povratak u rodni grad

Inače, Velić se nakon niza godina odsustva iz Zavidovića vratio u svoj rodni grad u koji je uložio ono što je zaradio kroz karijeru.

- Svoj život želim provesti u Zavidovićima i naravno vratiti RK Krivaja ono što je ona meni dala, a dala mi je mnogo. Želim iz tog razloga pozvati sve naše navijače, moje Rockere, privatnike i političare Zavidovića da damo veću podršku RK Krivaja i da ne nasjedaju na priče onih koji ne misle dobro RK Krivaja. 

Sve što imaju neka se lično meni obrate i dobit će odgovor za sve. U narednom periodu sa kolegama iz upravnog odbora obavit ću razgovor sa političkim strankama i privrednicima, gdje ćemo prezentirati svoj plan za budući rad RK Krivaja. Potrebna nam je podrška u tome svih Zavidovićana, kao i sportskih kolektiva Fudbalskog kluba, Ženskog rukometnog kluba, Odbojkaškog kluba..... jer svi zajedno možemo napraviti nešto lijepo za naš grad, a lične odnose moramo ostaviti po strani - poručio je Velić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.