SARAJEVO

Zlatna liga nacija u sjedećoj odbojci: BiH i Njemačka po tri pobjede

Reprezentacija Bosne i Hercegovine takođe je ostvarila treću pobjedu pobjedom nad reprezentacijom Poljske sa 3:0

Sjedeća odbojka. Liga nacija

FENA

25.5.2024

Zlatna liga nacija u sjedećoj odbojci koja se održava u Sarajevu nastavljena je danas. Nove pobjede ostvarile su reprezentacije Njemačke i Bosne i Hercegovine, te obje ekipe sada imaju po tri pobjede u isto toliko odigranih utakmica.

U prvoj utakmici dana reprezentacija Njemačke savladala je reprezentaciju Hrvatske rezultatom 3:1 (25:12, 23:25, 25:19, 25:21), a osim osvojenog drugog seta, Hrvati nisu imali prevelike šanse protiv učesnika ovogodišnje Paraolimpijade.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine takođe je ostvarila treću pobjedu pobjedom nad reprezentacijom Poljske sa 3:0 (25:22, 25:14, 25:4). Poljaci su na početku pružili iznenađujuće dobar otpor selekciji Ifeta Mahmutovića, pa je rezultat na kraju prvog seta glasio 25:22 u korist BiH. Drugi set počeo je takođe poprilično izjednačeno, ali je serijom sjajnih servisa Ermina Jusufovića bh. tim napravio razliku i došao do 25:14. U trećem setu igra Poljaka se u potpunosti raspala, pa su osvojili samo četiri poena.

Jedan od najiskusnijih igrača bh. tima, Adnan Manko komentarisao je utakmicu i kazao šta očekuju protiv Njemačke.

- Na početku utakmice imali smo nekoliko situacija koje nam nisu išle u korist, ali uspjeli smo pronaći svoju igru i doći do zaslužene pobjede. U narednom susretu igramo derbi utakmicu sa Njemačkom koja je takođe ostvarila tri pobjede. Očekujemo zahtjevnu utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe da pobjedom obradujemo sve i odbranimo titulu najbolje ekipe - kazao je Manko.

Upravo će Bosna i Hercegovina i Njemačka odigrati derbi susret dana u 16 sati, a prenos ove utakmice je omogućen na BHRT.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.