VRHUNSKI REZULTAT

Dominacija PK Sport time u Banjoj Luci: Rušili rekorde, najbolji ekipno

Osvojili su čak 26 zlatnih, te 11 srebrenih i dvije bronzane medalje

Ekipa PK Sport time - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ć.

26.5.2024

Potpuno dominantno takmičari Plivačkog kluba Sport time Sarajeva okončali su nastup na međunarodnom mitingu „Banje Luka open 2024“ održanom ovog vikenda u Banjoj Luci.

Sa osvojenih 26 zlatnih, 11 srebrenih i dvije bronzane medalje ekipa Plivačkog kluba Sport time sa samo pet članova zasluženo je izdominirala i podigla pehar za najbolju na mitingu održanom na Olimpijskom bazenu u Banjoj Luci.

Dva rekorda BiH

Takmičari Sport time sve su začinili i sa još dva rekorda Bosne i Hercegovine.

Kenan Dračić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, sa rezultatom 2:06.99 postao je vlasnik najboljeg juniorskog bh. vremena u disciplini 200 metara leđa.

Bh. reprezentativka Zerina Vrabac oborila je mlađi juniorski rekord na 800 metara kraul isplivavši vrijeme 9:08.32. Zerina Vrabac proglašena je i najboljom plivačicom u svojoj kategoriji po zbiru tri najbolja rezultata mitinga.

Nastupio 41 klub iz 17 zemalja

U apsolutnoj kategoriji po zbiru tri najbolja rezultata drugoplasirana je bila, takođe reprezentativka Bosne i Hercegovine iz PK Sport time, Iman Avdić.

Najbolju ekipu mitinga činili su i bh. reprezentativci Ajša Gušić i Arian Kadić, predvođeni šefom stručnog štaba Evelinom Avdićem.

Na mitingu je nastupilo 427 takmičara iz 41 kluba iz 17 zemalja. Organizator mitinga bio je Plivački klub Olimp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.