REPREZENTATIVAC BIH

Admir Ahmetašević za "Avaz": Bilo je kontakta s Partizanom, za uskoro će se znati ime novog kluba

Lena nam je donijela sreću u naš dom, rekao je bh. reprezentativac

Na golu Vintertura: Od sebe uvijek daje više od sto posto. Facebook

H. Čalić

28.5.2024

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Ahmetašević uvijek je bio raspoložen za "sedmu silu".

Kod njega tajni nije bilo od kada je postao popularan bravuroznim odbranama na golu u rodnoj Gračanici, do danas kada ponosno nosi dres svoje domovine i uspješno brani gol u nekoliko jakih evropskih klubova.

Promijenilo mu život

Uz rukomet, sreću u porodici Ahmetašević nedavno je unijela i beba Lena. Na svijet ju je donijela supruga Aida, 9. maja, baš na dan odigravanja prve baraž utakmice Portugal – BiH.

To nije jedina promjena u Ahmetaševićevom životu, jer će na ljeto mijenjati i klub. Odradio je posao u švicarskom Vinterturu, a sada traži novu sredinu. Nedavno se pojavila vijest da je na vratima Partizana, ali to u razgovoru za „Avaz“ nije potvrdio.

- Meni je 30 godina, to su po meni najbolje i najzrelije godine za rukometnog golmana. Ja sam sada na jednoj igračkoj raskrsnici. Ponuda ima, razgovori se vode. Za 15-ak dana sve će se znati, i ime kluba i uvjeti. Ono što znam je da najmanje još pet, pa i više godina, mogu braniti u jakim klubovima i reprezentaciji – kazao je Ahmetašević.

Gračanici dugujem puno

Presretan je i zbog prinove, a očinstvo mu daje dodatnu snagu.

- Majka Suada i sestra Ida došle su iz Gračanice u Švicarske da pomognu supruzi Aidi u odgoju Lene, bar za početak. Kao otac, sretan sam, to mi daju veću snagu da rukometu dam sve od sebe. 

Ahmetašević s porodicom. Facebook

Čujem se i s ljudima iz RK Gračanica, gradu kojem dugujem puno – poručio je Ahmetašević za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.