AUSTRALIJA

Nevjerovatni Nik Kirjos: Ni ovog puta niko neće ostati imun

Odlučio se na akciju

Kirjos: Akcija vrijedna pažnje. Arhiv

N. D. / Avaz.ba

2.1.2020

Od njega je svijet vidio svašta. Napadao je sudije, gađao protivnike, psovao, pričao s publikom..., popis kazni je dugačak. On je zločesti dečko svjetskog tenisa. Nik Kirjos (Nick Kyrgios), 24-godišnji Australac, pri samoj pomisli najavljuje neku tabloidnu vijest, ali je sada odlučio pokazati svoje drugo lice.

Danas je objavio na društvenim mrežama da će za svaki as tokom nastupa na nadolazećim turnirima u Australiji donirati po 200 australskih dolara (246 KM) za žrtve požara koji bijesne njegovom domovinom. Iznos sigurno neće biti mali kada se zna da je Australac u 2019. godini imao 16 asova po meču.

Dobitak je još veći kada se uzme u obzir da je stigla podrška. Aleks Deminor (Alex de Minaur) Kirjosov kolega iz reprezentacije odmah je najavio da će on po asu donirati 250 dolara, jer će sigurno imati manje asova, a još jedan australski teniser Džon Milman (John Millman) rekao je da daje 100 australskih dolara po asu.

Nije Kirjos u ljubavi sa Udruženjem teniskih profesionalaca (ATP), ali oni su sada uz njega u ovoj akciji. Za svaki as na ATP kupu donirat će 100 dolara Australskom crvenom krstu.

- Očekujemo da će biti odservirano više od 1.500 asova u pojedinačnim mečevima i parovima, pa se nadamo da će naša donacija s ATP kupa premašiti 150.000 dolara – objavio je ATP.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.