TENIS

Kirjos se povukao s Junajted kupa

Australci bez svog najvećeg aduta

Kirjos: Otkazao nastup zbog bolova u zglobu. TWITTER

A. V.

28.12.2022

Australska mješovita teniska reprezentacija, koja će nastupiti na prvom izdanju Junajted kupa, neće u svom sastavu imati Nika Kirjosa (Nick Kyrgios), koji je morao otkazati nastup zbog bolova u zglobu.

Junajted kup je takmičenje u kojem će zajedno učestvovati teniserke i teniseri te predstavljati svoje države, a svima će koristiti kao priprema za Australijan Open koji će započeti 16. januara.

Kirjos je čekao s odlukom do zadnjeg dana prije početka takmičenja, nadajući se da će se uspjeti oporaviti.

Australija je u grupi D s reprezentacijama Španije i Velike Britanije, kojoj je domaćin Sidnej. Prvo ime domaće reprezentacije je Aleks De Minor (Alex De Minaur) kod tenisera te Ajla Tomljanović kod teniseri. Španiju će predvoditi Rafael Nadal i Paula Badosa, a Veliku Britaniju Kameron Nori (Cameron Norrie) i Harijet Dart (Harriet Dart).

Takmičenja započinju u četvrtak, a prva dva dana u grupi F će igrati Francuska - Argentina. Svaki meč se sastoji od dva pojedinačna meča tenisera i dva meča teniserki, a u slučaju rezultata 2-2 o pobjedi odlučuje meč mješovitih parova. Prvog dana su na rasporedu dva pojedinačna meča, a drugog dana dva pojedinačna i meč parova.

Sidnej, Brizbejn i Pert su domaćini po dvije grupe. Pobjednici grupa će se 4. januara boriti u gradskom finalu za plasman na fajnal for koji će 6. i 7. januara biti odigran u Sidneju. Uz tri gradska pobjednika na završnom turniru će sudjelovati i najbolja reprezentacija od tri poražene u gradskim finalima, po učinku u tri odigrana meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.