AUSTRALIJA

Đoković će se žaliti na sudu u Viktoriji, ponuđen mu premještaj u gradski hotel

Đoković nije pokazao dovoljne dokaze za svoje medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv koronavirusa

Veliki problemi dočekali su Novaka u Melburnu. Profimedia

M. K.

5.1.2022

Novak Đoković bit će deportovan iz Australije uprkos medicinskom izuzeću koje je dobio za učešće na Australijan openu.

Podsjetimo, prvi teniser svijeta Novak Đoković je stigao danas u Melburn gdje nije dobio vizu vlade Viktorije, a prve informacije iz australskih medija govorile su da se Đokovićeva viza koja uključuje medicinsko izuzeće nije podudarala s potrebnom dokumentacijom graničnih snaga.

Đoković je čak šest sati saslušavan u Melburnu u imigracionom odjeljenju, nakon čega je mu vraćen mobitel, a onda je od asutralksih novinara stigla stigla i informacija da mu je viza odbijena.

Novinar Paul Sakal (Sakkal) objavio je da advokati Novaka već rade na žalbi na ovu odluku.

- Advokati Novaka Đokovića su u procesu podnošenja žalbe. Đoković nije pokazao dovoljne dokaze za svoje medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv virusa korona, naveo je Sakal.

Istu stvar potvrdio je novinar Klint Stanavej (Clint Stanaway), koji kaže kako će srbijanski teniser biti prebačen u gradski hotel.

- Njegova viza je poništena odlukom Granične policije Australije. Pretpostavljam da će se on na tu odluku žaliti pred sudskim instancama države Viktorija. Procesuirani su i ostali članovi stručnog štaba, a Đoković će nakon što je proveo  osam sati u jednoj sobi, biti prebačen u jedan gradski hotel, napisao je Stanavej.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.