SVJETSKI MEDIJI O ĐOKOVIĆU

Neki strani mediji nisu štedili srbijanskog tenisera: Antivakseru Đokoviću odbijen ulazak u Australiju

Svjetski mediji uglavnom su blago i objektivno izvještavali o "slučaju Đoković", dok su neki objavili oštrije komentare

Đokovića u Australiji dočekali ogromni problemi. justjared.com

M. K.

6.1.2022

Drama Novaka Đokovića u Australiji još traje, a svjetski mediji jučer i danas izvještavaju o situaciji u kojoj se nalazi srbijanski teniser. 

I dok Đoković čeka da li će njegova uložena žalba imati efekta, što bi moglo potrajati do ponedjeljka prema posljednjim informacijama, srbijanski mediji prate uživo sve što se dešava oko "slučaja Đoković".

Društvene mreže "gore"

Što se tiče stranih medija, od početka drame na aerodromu u Melburnu, pa do danas, svako na svoj način komentariše Novaka Đokovića i njegovu nemogućnost ulaska u Australiju.

"Novak Đoković ima problema s ulaskom u Australiju. Odbijena mu je viza", bili su prvi izvještaji "New York Timesa", "BBC-a", "CNN-a", "Guardiana", "Marce", "L'Equipea", "La Gazzetta dello Sporta"...

Neki su blago ispratili svu dramu oko srbijanskog tenisera, dok su drugi dosta oštro komentarisali Novaka, ponajviše zbog njegovog odbijanja da se vakciniše, zbog čega uglavnom i nije mogao ući u Australiju.

Britanski "The Sun" optužuje Đokovića da je "antivakser".

"Antivakseru Đokoviću odbijen ulazak u Australiju!", piše "The Sun".

"Trojica tenisera kojima je odobreno medicinsko izuzeće od vakcine ušli su u Australiju sa istom vizom koju je imao i Novak Đoković", pisao je "Reuters", otvorivši tako opštu raspravu na društvenim mrežama o tome kako je to moguće.

Šteti svjetskom tenisu

Reporter njemačkog "Bild-Zeitunga" se pita: 

"Šta Novak Đoković uopće misli da je on? Đoković se pravi važan, a njegova mogućnost da zaigra na AO bilabi šamar milionima Australaca koji su bili pogođeni drakonskim korona-restrikcijama. Mnoge porodice nisu se mjesecima viđale, piše novinar "Bild-Zeitunga". 

"Süddeutsche Zeitung" piše kako "za 34-godišnjeg Srbijanca sad postoji samo još jedna opcija da pokaže stvarnu veličinu. Đoković mora reći svijetu zbog čega je dobio izuzeće. Samo tako on može otkloniti sumnju da je zbog njega napravljen ustupak samo zato što je on bogat i poznat". 

Švicarski info-portal "Watson.ch" piše da "Đoković šteti svjetskom tenisu – ali on nije samo počinitelj, već je i žrtva političkih igara".  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.