SRBIJA

U Beogradu završen protest za Novaka Đokovića

Protest je trajao oko pola sata

I. Ćosić

6.1.2022

Protesti u Beogradu - Avaz
Protesti u Beogradu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Protesti u Beogradu - Avaz

Porodica Novaka Đokovića okupila je nekoliko stotina građana Beograda oko 15 sati na protestu ispred Skupštine Srbije jer je prvi reket svijeta nalazi zu hotelu za migrante u Melburnu. 

Novak čeka odluku suda da li će biti deportovani ili će mu uvažiti žalbu i dokumentaciju za ulazak u Australiju tretirati kao validnu. 








Zatvoren u hotelu

Đoković je zatvoren u hotelu Park u Melburnu nakon što su mu vlasti Australije zabranile ulazak u zemlju.


 - Kažu, Novak, Balkanac je dobio specijalno izuzeće... Sram ih bilo, nije Novak dobio, nego još 26 tenisera, koji su došli. Njima nisu pravili problem, samo Novaka, jedino njega su htjeli da potcijene i ponize. Novak je zatočenik tih skotova, sram ih bilo. 

Cijeli slobodarski svijet, digni se, ovo nije borba samo Novaka, već borba sedam i više milijardi ljudi za borbu za slobodu govora. Novak nije prekršio nijedan zakon, ali oni hoće sve da nas zatoče. Sloboda, Novače! Svi su uz tebe i majka Srbija - poručio je Srđan Đoković na protestima.

Roditelji Novaka Đokovića. AFP

U ponedjeljak odluka

U ponedjeljak je zakazano saslušanje, kao i odluka o deportaciji najboljeg tenisera svijeta. Na protestima je govorio Srđan Đoković, koji je nešto ranije u restoranu "Novak" održao i konferenciju za novinare.

Protest je trajao oko pola sata. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.