REAKCIJE

Fudbalska legenda prozvala političara za licemjerno ponašanje oko Đokovića

Faraž je stigao da pruži podršku porodici Đoković, dok je srbijanski teniser bio u migrantskom hotelu u Melburnu

Geri Lineker i Novak Đoković. AVAZ

I. Ćosić

10.1.2022

Proslavljeni engleski fudbaler Geri Lineker (Gary) prozvao je Najdžela Faraža (Nigel Farage), britanskog političara koji je ovih dana u Beogradu. 

Faraže je stigao da pruži podršku porodici Đoković, dok je srbijanski teniser bio u migrantskom hotelu u Melburnu.

Tražio je medicinsko izuzeće da može da ode u Australiju bez potvrde o vakcini protiv koronavirusa, a onda su pogranične snage i političari Australije počeli da mu prave probleme.

Faraž je tim povodom došao u Beograd i u ponedjeljak ispred Skupštine objavio video snimak.

- Dakle, proizvoljna moć je iznad vladavine prava... Sada je noć u Australiji, i ne vjerujem da će se to desiti, ali su ga maltretirali, govoreći mu: Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, bit će ti zabranjen ulazak na tri godine - rekao je Farage.

Njega je zbog nedoslijednosti već prozvao britanski teniser Endi Mari (Andy Murray), a sada je uslijedila i reakcija Linekera.

- Lijepo je videti Faraža kako priča protiv jakih graničnih kontrola. Radujem se kad to isto krene da radi ovdje, čak i kad nosi smješni šešir - napisao je Lineker.

Lineker i Mari su odgovorili jer se Farage zalagao upravo za što čvršće granične kontrole i deportaciju ljudi sa istoka Evrope, zbog čega ga dvojica sportista smatraju licemjernim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.