AUSTRALIAN OPEN

Nadal se plasirao u finale i stigao na korak do velikog rekorda

Nadalu, trenutno peti teniser svijeta, bit će to šesti nastup u finalu Australian Opena, a do sada je slavio samo jednom, 2009. godine

Rafael Nadal. AFP

G. Š.

28.1.2022

Španski teniser Rafael Nadal (35) plasirao se u finale prvog gren slem turnira sezone Australian Opena, nakon što je u polufinalu pobijedio Italijana Matea Beretinija (Matteo Berrettini) sa 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Nadalu, trenutno peti teniser svijeta, bit će to šesti nastup u finalu Australian Opena, a do sada je slavio samo jednom, 2009. godine.

Španac će se za rekordni 21. gren slem naslov u karijeri boriti protiv pobjednika susreta između Rusa Daniila Medvedeva i Grka Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas). Nadal je do sada u karijeri osvojio 20 gren slem naslova - čak 13 puta je pobijedio na Rolan Garosu, četiri puta na US Openu, dva puta u Vimbldonu, a jednom u Australiji.

Po 20 naslova na četiri najveća svjetska turnira imaju i Srbijanac Novak Đoković, koji je deportiran iz Australije prije početka turnira, te Švicarac Rodžer Federer (Roger) koji nije nastupio zbog problema s koljenom, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.