TENIS

Đoković može gostovati u Madridu, Londonu, Rimu.., problem su američki turniri

Prema pravilima u SAD-u, Đoković ne ispunjava uslove za nastup na Indijan Velsu, na kome je i prijavljen, kao i Majamiju, gdje je neophodna vakcinacija

Srbijanski teniser u problemima. AFP

M. K.

15.2.2022

Kako sad stvari stoje Novak Đoković neće se vakcinisati, čak i da ga to košta novca i trofeja bez kojih će ostati ove godine.

Srbijanski mediji ovih dana dosta pišu o tome gdje će se moći takmičiti Đoković odnosno u kojoj zemlji će mu biti omogućen ulazak, a za sad se zna jedino da će se njegov povratak desiti u Dubaiju na turniru iz serije 500.

Sve nakon toga upitno je za Novaka, prenosi B92.

Španija i Italija

Prema pravilima u SAD-u, Đoković ne ispunjava uslove za nastup na Indijan Velsu, na kome je i prijavljen, kao i Majamiju, gdje je neophodna vakcinacija. Sve je to podložno promjenama, pa će Novak igrati na kartu da je u decembru preležao koronavirus.

Nakon toga na red dolazi Monte Karlo, gdje je Novaku rezidencija, i u Francuskoj su se pravila promijenila i Novak će imati rok do 16. aprila da uđe u tu zemlju, zbog preležanog virusa i perioda od četiri mjeseca, koliko je predviđen. S obzirom na to da je Monte Karlo je na programu od 9. do 17. aprila postoji velika šansa da Novak zaigra, ako ostanu ovakvi uslovi.

Potom će Novak "gostovati" na Srbija Openu, te u Madridu i Rimu jer Španija i Italija ne zahtijevaju vakcinaciju pri ulazu u te zemlje, već samo dokaz da preležan koronavirus u posljednjih šest mjeseci ili negativan PCR test u posljednja 72 sata.


Vimbldon siguran

Što se tiče Grend slemova, prvi je na programu "Roland Garros" i tu su francuski parlamentarci oborili odluku da stranci ulaze nevakcinisani i ostaje pravilo četiri mjeseca od preležanog Covida, što znači da bi Đoković ostao van domašaja jer se igra u maju.

Na Vimbldonu bi Đoković trebao daupčestvuje jer i Britanci zahtijevaju samo negativan test 72 sata prije ulaska u zemlju, uz obavezan desetodnevni karantin.

Problem Đokovića čeka na "US Openu", jer Amerikanci zatvaraju vrata nevakcinisanim sportistima, ali se i tamo možda do tada nešto promjeni kad su korona pravila u pitanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.