NEMA LOGIKE

Đoković: Ni Amerikanac se nije vakcinisao, ali on smije igrati na turniru u SAD-u

Đoković je podsjetio da američki teniser Tenis Sandgren također nije vakcinisan

Đoković ne može i dalje putovati u SAD. AFP

M. K.

29.6.2022

Novak Đoković pobjedom je otvorio ovogodišnji Vimbldon. S obzirom na to da nije vakcinisan, ovo će mu biti posljednji Gren Slem turnir u sezoni.

Novaku prijeti čak 11 mjeseci pauze jer je dobio i trogodišnju zabranu ulaska u Australiju što znači da bi sljedeći mogao igrati tek 28. maja 2023., kada počinje Rolan Garos.

Đoković je podsjetio da američki teniser Tenis Sandgren (Tennys Sandgren) također nije vakcinisan, ali da za njega ne vrijede ista pravila kao za strane državljane.

- Dopisivao sam se s njime prije nekoliko dana, zahvalio mu se na podršci koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji. Ono što je on rekao je potpuno logično. Ako je necijepljenim igračima zabranjeno da sudjeluju na tom turniru, onda bi to pravilo trebalo vrijediti za svakoga. Ne vidim u čemu je medicinska logika da on može igrati jer je državljanin SAD-a, iako nije cijepljen, a meni je to pravo uskraćeno.

- Kada bih imao američku ''zelenu kartu'' ili putovnicu, meni bi bilo omogućeno igrati. Ako to možda ima neke političke logike... Ja radije u to ne bih ulazio, i sami možete zaključiti zašto, rekao je Ðoković srbijanskim medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.