NEMA NASTUPA, NEMA NOVCA

Džumhur zaradio više od Đokovića u aktuelnoj godini

Španci su napravili i tabelu po kojoj je Đoković tako do početka turnira u Indijan Velsu tek 154. teniser po zaradi u 2022.

Đoković propustio veliki broj turnira. Agencije

M. K.

17.3.2022

Španski portal "El Espanol" donio je informaciju o tome koliko je srbijanski teniser, Novak Đoković, izgubio jer nije nastupio na Australijan Openu, Indijan Velsu i Majamiju.

Radi se o cifri od oko 5,3 miliona eura, što je nagrada koja bi mu pripala da je slavio na svakom od tri pomenuta turnira. 

Pitanje je naravno da li bi Đoković osvojio pomenute turnire da je učestvovao, ali s obzirom na formu u kojoj je bio i da voli igrati na tvrdoj podlozi, nema sumnje da bi njegovi rezultati bili solidni. 

Španci su izračunali da je Đoković do početka turnira u Indijan Velsu tek 154. teniser po zaradi u 2022. godini. Od turnira u Dubaiju pripalo mu je "samo" 69.265 eura.

Među najplaćenijih 100 tenisera svijeta u 2022. godini našao se i bh. igrač Damir Džumhur koji je od nagrada na turnirima zaradio 141.000 dolara, zanimljivo, duplo više od Đokovića.

Novak je do sad zaradio čak 140 miliona eura samo od turnira, pa je barem kad je životna egzistencija u pitanju, miran do kraja života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.