IZRAZIO NEZADOVOLJSTVO

Britanski političar ogorčen konfuznim odlukama nevakcinisanim igračima i teniserima iz Rusije i Bjelorusije

US Open je odlučio da Rusi i Bjelorusi mogu igrati, a Đokoviću ne žele dati dozvolu jer se nije vakcinisao. To je totalno ludilo, poručio je

Najdžel Faraž i Novak Đoković. Twitter

E. Ć.

19.6.2022

Britanski političar Najdžel Faraž (Nigel Farage) komentarisao je konfuzne odluke vezane za Grend Slemove koji se tiču nevakcinisanih igrača i tenisera iz Rusije i Bjelorusije.

Na predstojećem Gren Slemu, Vimbldonu, nevakcinisani teniseri poput Novaka Đokovića moći će nastupiti, dok to neće biti dozvoljeno ruskim i bjeloruskim igračima zbog sankcija koje je Velika Britanija izrekla Rusiji i Bjelorusiji zbog rata u Ukrajini.

Potpuno drugačija slika će biti na narednom Gren Slemu. Naime, na US Openu nevakcinisanim igračima neće biti dozvoljen nastup, dok će moći igrati teniseri iz Rusije i Bjelorusije.

- US Open je odlučio da Rusi i Bjelorusi mogu igrati, a Đokoviću ne žele dati dozvolu jer se nije vakcinisao. To je totalno ludilo. Ne postoje medicinski razlozi koju mogu tu odluku podržati. Ovdje se ne radi o zdravlju, već o kontroli. 

Argument za vakcinu je: ukoliko dobijete koronu, bit ćete manje bolesni. Imajte na umu da je Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka na svijetu. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste - izjavio je Faraž.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.