US OPEN

Nakon velike drame i pet setove Čilić poražen

Prije US Opena pobjeđivao je Čilića na turnirima iz Masters 1000 serije u Majamiju i Sinsinatiju, dok je jedina Čilićeva pobjeda stigla u njihovom prvom omjeravanju snaga, lani u Eštorilu

Alkaraz savladao Čilića 3:2 u setovima. AP

S. S.

6.9.2022

Marin Čilić poražen je u osmini finala posljednjeg Grand slem teniskog turnira sezone. Bolji od najboljeg hrvatskog tenisera bio je treći nositelj, Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), sa 6:4, 3:6, 6:4, 4:6, 6:3, koji će za mjesto u polufinalu igrati protiv Janika Sinera. Meč je trajao 3 sata i 53 minute.

Bio je ovo četvrti međusobni duel Čilića, 17. tenisera svijeta, i Alkaraza, trenutno četvrtog na ATP listi, a nakon US Opena možda i vodećeg tenisera poretka. Mladi Španac upisao je u njemu treću pobjedu protiv Čilića, a do sve tri stigao je ove godine. 

Osvojio US Open 2014.

Prije US Opena pobjeđivao je Čilića na turnirima iz Masters 1000 serije u Majamiju i Sinsinatiju, dok je jedina Čilićeva pobjeda stigla u njihovom prvom omjeravanju snaga, lani u Eštorilu.

Čilić, osvajač US Opena iz 2014., sjajno je otvorio meč i nakon svog prvog dobijenog servis-gema odmah je napravio brejk za uvodnu prednost u meču. Uslijedila je Alkarazova serija s četiri osvojene igre u nizu, dominantna igra na početnom udarcu i to je 19-godišnjem Špancu bilo dovoljno za prvi set.

Hrvatski teniser je ključno za osvajanje drugog seta napravio kod 2:1, kad je oduzeo servis Alkarazu, koji u tom gemu nije osvojio nijedan poen. Bez većih problema Čilić je držao prednost do kraja tog seta. 

Uzeo suparniku servis, pa izgubio dva svoja

Treći set otišao je na Alkarazovu stranu jedinim breakom u njemu, i to kod 5:4 za Španca. Čilić je loše otvorio gem, Alkaraz je to iskoristio za 0:40, a nakon 30:40 iskoristio je treću break-loptu za prednost od 2:1 u setovima.

Na jednak način, breakom u desetom gemu, Čilić je odveo meč u peti set. Odlično ga je otvorio, odmah je uzeo suparniku servis, no onda je dvaput izgubio svoj, što je Alkaraz iskoristio za prednost 4:1. Meč je potom mirno priveo kraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.