MALAGA

Incident na meču Dejvis kupa Hrvatske i Španije: Moralo reagovati i osiguranje

Ćoriću je za pobjedu protiv pet mjesta bolje rangiranog tenisača bio dovoljan samo jedan break

S. S.

23.11.2022

Incident u Malagi. Sanjin Strukic / PIXSELL

Borna Ćorić donio je prvi bod Hrvatskoj u četvrtfinalu Dejvis Kupa protiv Španije. U prvom od ukupno tri meča koji će se tokom dana odigrati u Malagi savladao je 21. tenisera svijeta Roberta Bautistu Aguta 6:4, 7:6 (4). Hrvatskoj je za prolazak u polufinale sada potreban još samo jedan bod.

Sredinom drugog seta dvoje aktivista je nakratko prekinulo meč. Mladić i djevojka uletjeli su na teren i pokušali se zavezati za mrežu. Na njihovu žalost, nisu bili dovoljno brzi i precizni u tom naumu, pa nisu napravili veće probleme organizatorima kao neki njihovi kolege u istim pokušajima na sportskim terenima proteklih mjeseci. Brzo su ih odvukli s terena.

Prvu priliku za donijeti pobjednički bod Hrvatske ima Marin Čilić protiv 13. igrača svijeta Pabla Karena Buste (Carreno), a bude li potrebe, odlučujući meč igrat će se u parovima. Hrvatsku predstavljaju Nikola Mektić i Mate Pavić, a Španiju bi trebali Kareno Busta i Marsel Granoljers (Marcel Granollers).

Ćoriću je za pobjedu protiv pet mjesta bolje rangiranog tenisača bio dovoljan samo jedan break. On se dogodio u prvom setu, koji je hrvatski tenisač prelomio pri rezultatu 3:3. U drugom su setu obojica bili sigurni na svom servisu, ali je Ćorić bio bolji u tie-breaku.

Prođe li Hrvatska u polufinale, protivnik će joj biti Australija, koja je u utorak pobijedila Nizozemsku. Eventualni polufinalni omeč Hrvatska bi igrala u petak, dok je finale na rasporedu dva dana kasnije, u nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.