ZADOVOLJAN IGROM

Đoković se provukao, pa hvalio protivnika: Igrao je kao da je top 10

U prvom setu je srbijanski teniser gubio s 5:2, ali je uspio da preokrene

Đoković: Slavio u dva taj-brejka. TWITTER

A. V.

5.1.2023

Iako se dosta mučio, Novak Đoković bio je zadovoljan mečom u kojem je savladao Francuza Kventina Alisa (Quentin Halys) sa 7:6 (7-3), 7:6 (7-5) u drugom kolu turnira iz serije 250 u Adelejdu.

U prvom setu je srbijanski teniser gubio s 5:2, ali je uspio da preokrene.

- Jedva sam prošao - nasmijao se Đoković na startu intervjua, pa nastavio:

- Moj protivnik je danas odigrao veoma kvalitetno, igrao je kao top 10 igrač danas. Osjećao sam se dobro na terenu, igra napreduje, ovo je tek početak, a on je precizno i snažno servirao, bilo je teško igrati protiv njega na ovako brzoj podlozi i napraviti brejk. Dva taj brejka su najpravedniji ishod, drago mi je što sam uspio.

Đoković i Alis dosad su igrali samo jednom, na Australijan Openu 2016. godine, kada je srbijanski teniser slavio u tri seta.

- Igrao sam samo jednom protiv njega ranije, trebalo mi je neko vreme da ga pročitam, a on je izvanredno servirao i samo sam želio da blokiram servis i da ostanem u igri. Mnoge gemove je osvojio lako, a u tom poenu na 5-5 u taj brejku drugog seta sam uspio da blokiram, da ostanem u poenu i ostalo je historija - nasmijao se Đoković.

Protivnik Đokoviću u četvrtfinalu biće Denis Šapovalov (Shapovalov), kojeg je savladao u svih sedam dosadašnjih međusobnih okršaja, mada je bilo i dramatičnih duela. Kanađanin je u drugom kolu bio bolji od Rusa Romana Safijulina sa 6:4, 6:3.

- Denis je jedan od najkompletnijih tenisera, ima veoma dinamičan stil igre – odličan atleta, komforan je i s osnovne linije, ali ima sjajan servis i može da izađe na mrežu, fantastično se kreće. Neko vrijeme nismo igrali, ali sada svaki meč postaje teži i spreman sam za to zaključio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.