AUSTRALIJAN OPEN

Đoković nakon pobjede o svom ocu: Vidio sam ga poslije meča, nije mu bilo najbolje

Novak Đoković je osvojio svoju desetu tiulu na Australijan open pobijedivši Stefanosa Cicipasa (6:3,7:6,7:6)

Novak Đoković. Twitter

B. L.

29.1.2023

Najbolji sprski teniser, Novak Đoković je osvojio svoju desetu tiulu na Australijan open pobijedivši Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6), a ovom pobjedom se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vrhu liste.

Emotivna proslava

Emotivno je proslavio svoju pobjedu sa svojim najmilijima, a samo jedne osobe nije bilo, njegovog oca Srđana, koji je odlučio ispratiti meč van tribina.

Đoković je na konferenciji pričao u vezi svog oca i istakao je da je da su se složili da on ne prisustvuje.

- Pričali smo i mislio sam da će sve sve smirit, ali nije. Obojica smo se složili da je bolje da nije tu. To je boljelo i mene i njega, jer su ovo unikatni momenti.

Vidio sam ga nakon meča, ne osjeća se baš najbolje. Jedva je čekao da me zagrli, ali je bio tužan. To je šta je, ono što je meni rekao jeste da se osjećam dobro na terenu i da je uvijek uz mene.

Rekao je da, ako je bolje da nije on u boksu za sve, onda neće ni biti. Bio je tu tokom cijelog turnira, imamo sretan kraj – izjavio je Đoković.

Lavina koja te proguta

Đoković je rekao da ova titula ima posebno mjesto u njegovom srcu, a objasnio je i zbog čega.

- Ova titula je još važnija i značajnija zbog onog što sam doživio prošle godine. Ove godine sam došao kada su mi otvorili vrata sa pozitivnom energijom, nisam tražio konflikt sa bilo kim, ostavio događaje iza sebe. 

Hrišćanski je praštati, a toliko malo se prašta. Želim da ljudi više razumeju i shvataju, da imaju više strpljenja pre osuda. 

Nisu svi mediji naklonjeni istraživačkom novinarstvu, više je klikbejt što prije da se napiše. Nesvjesni su koliku štetu prave čovjeku ili ljudima, to se dešavalo sa mojim ocem ovdje i prošle godine. 

Tolika količina lazi i krivih situacija da je to nevjerovatno, stvori se lavina toliko velika da te proguta - poručio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.