PERSPEKTIVNA TENISERKA

Sumejja Isić za "Avaz": U BiH su loši uslovi, ozbiljno razmatram ponudu Njemačke

Također sam dobila poziv iz Italije da igram njihove nacionalne turnire, kao i ligu, rekla je Isić

Sumejja Isić. B. Nizić

11.2.2023

Mlada perskeptivna teniserka Sumejja Isić (19) prethodne dvije godine posvetila je treninzima i psiho-fizičkom jačanju kako bi bila spremna za profesionalne turnire.

U razgovoru za "Avaz" kaže da u narednom periodu ide u Njemačku, a čekaju je turniri i u Italiji i Nizozemskoj. Na turnirima se bori za prve VWA bodove.

- Za ovu godinu imam dosta turnira jer sam počela profesionalnu karijeru. 

Također sam dobila poziv iz Italije da igram njihove nacionalne turnire, kao i ligu. Isto tako imam super ponude i u Njemačkoj. Najozbiljnije razmatram ponudu iz Njemačke, tamo putujem za par dana i imat ću pregovore – kaže nam Isić.

Kakvi su uslovi

Ističe kako su uslovi, kada je riječ o tenisu,u drugim zemljama puno bolji nego u BiH.

- Mi imamo jako loše uslove pogotovo zimi jer nemamo gdje da treniramo i u suštini sve je jako skupo, a i to nažalost sve sami finansiramo. 

U Njemačkoj su treneri puno više posvećeni igračima, ali je i konkurencija veća pa možemo da se takmičimo i igramo ne samo internacionalne nego i njihove nacionalne turnire u kojima je jaka konkurencija, a u BiH nažalost nemamo tu priliku – navodi Isić.

Prilika za napredak

Dodaje kako, srećom, ima šansu da igra u Teniskom klubu „Gem“ iz kojeg ima veliku podršku te je dobila priliku da napreduje.

- Narednih nekoliko mjeseci je rezervisano za turnire. Par mjeseci ću provesti u Njemačkoj i igrat ću par nacionalnih turnira, a u junu ću da igram profesionalne turnire, startat ću sa turnirom u Banjoj Luci – zaključuje Isić.

Uputila je apel svim mladim teniserima da ne odustaju od ovog sporta i naglasila da se rad, trud i disciplina isplate. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.