ATP HALE

Medvedeva namučio srbijanski teniser, Cicipas šokiran u osmini finala

Ruski teniser u narednoj rundi igra protiv Bautiste-Aguta

Medvedev: Uspio proći u narednu rundu. Screenshot/Twitter

N. H.

21.6.2023

Danil Medvedev (Daniil), ruski teniser i prvi nosilac ATP turnira u njemačkom Haleu, poslije više od 2 sata uspio je slaviti protiv Lasla Đerea rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 6:3). 

Medevedev je odlično započeo meč i sa osvojenim brejkom već u drugom gemu početnog seta je napravio razliku koja mu je bila dovoljna da osvoji taj set. 

Đere je uzvratio istom mjerom osvojivši u drugom gemu brejk, ali je se ruski teniser uspio vratiti i tako se otišlo u taj-brejk. Srbijanski teniser je uprkos sedam mini brejkova koji su viđeni uspio sačuvati živce i smirenost, te odvesti meč u treći, odlučujući set. 

Medvedev je od početka trećeg seta bio agresivan, napravio je brejk i čuvao ga do 7. gema. Tada je Đere uspio iskoristiti jednu od svoje četiri brejk lopte i vratiti sve na nulu. Ipak, to mu nije bilo dovoljno i on je u narednom već prepustio svoj servis Rusu koji je to objeručke prihvatio i tako završiti meč u svoju korist.

Stefanos Cicipas (Tsitsipas) je nastavio sa svojom promjenjivom formom u posljednjim mjesecima. Njega je sa turnira serije 500 izbacio Nikolas Hari (Nicolas Jarry) u dva seta rezultatom 2:0 (7:6, 7:5). 

Grčki teniser je ponovo izgubio živce, a to je Čileancu došlo kao odličan poklon koji je on rado iskoristio i plasirao se u narednu rundu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.