FINALE VIMBLDONA

Alkaraz "pomeo" Medvedeva i zakazao veliki okršaj sa Đokovićem

Španac se želi revanširati Đokoviću za poraz na Rolan Garosu, a Novak juri svoju osmu titulu na Vimbldonu, ukupno 24. Gren slem naslov

Alkaraz: Sjajan meč. AP

E. Ć.

14.7.2023

Španski teniser Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) uvjerljivo je savladao Rusa Danila Medvedeva (Daniil) sa 3:0 i izborio finale Vimbldona gdje ga čeka Novak Đoković.

Alkaraz je po setovima slavio sa 6:3, 6:4 i 6:4. Meč koji je trebao biti prava poslastica za sve teniske sladokusce i duel pun preokreta je zapravo išao u jednom pravcu. Okršaj Alkaraza i Medvedeva je trajao nešto manje od dva sata.

Španac je bio u nezgodnoj situaciji na početku meča kod svog drugog servis gema, ali se izvukao, da bi onda kod 4:3 oduzeo brejk Medvedevu koji je poslije s nulom i potvrdio.

Na otvaranju drugog seta je spasio brejk loptu, a onda u narednom gemu napravio brejk. Medvedev je uspio spasiti dvije set lopte, ali nije i treću.

Činilo se da će treći set biti neuzbudljiv. Alkaraz je odmah oduzeo brejk Rusu, imao 3:0, ali onda se i Medvedev probudio. Napravio je dva brejka, ali ipak to je bilo sve od njega.

Karlos Alkaraz i Novak Đoković će finale igrati u nedjelju. Španac se želi revanširati Đokoviću za poraz na Rolan Garosu, a Novak juri svoju osmu titulu na Vimbldonu, ukupno 24. Gren slem naslov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.