NASTAVIO SA LOŠIM IGRAMA

Brendon Nakašima pomeo Holgera Runea u drugom kolu Šangaja

Američkom teniseru za pobjedu bilo dovoljno 69 minuta

Brendon Nakašima impresivan u Šangaju. Facebook

N. Č.

6.10.2023

Američki teniser Brendon Nakašima ostvario je impresivnu pobjedu u drugom kolu Šangaj Masters turnira, savladavši petog igrača svijeta, Danca Holgera Runea, rezultatom 6:0, 6:2, tokom meča koji je trajao samo 69 minuta.

Njegova sledeća prepreka biće pobednik duela između Argentinca Tomasa Martina Ečeverija i domaćeg igrača Džidžena Džana iz Kine. Nakašima je demonstrirao izvanredno umijeće na terenu i dominirao protiv Runea, što ga čini ozbiljnim pretendentom za dalji napredak u turniru.

Norveški teniser Kasper Rud također je ostvario sigurnu pobjedu u drugom kolu, pobjedivši 48. igrača sveta, Jošihita Nišioku iz Japana, sa rezultatom 7:5, 6:0. Deveti teniser svijeta pokazao je izvanredno umijeće na terenu i dominirao drugim setom, uz pet oduzetih servisa svom protivniku.

Kasper Rud će se u trećem kolu sastati sa Amerikancem Kristoferom Jubenksom, koji je bio uspješan protiv Janika Hanfmana iz Nemačke. Očekuje se da će naredni mečevi na Šangaj Mastersu donijeti još uzbudljivih trenutaka, dok se igrači bore za prestižnu titulu na ovom renomiranom turniru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.